Tehnologia crește siguranța utilajelor miniere Hitachi

MEq
By MEq septembrie 1, 2015 23:26

Tehnologia crește siguranța utilajelor miniere Hitachi

Story Highlights

  • Hitachi Construction Machinery a obținut licența pentru tehnologia de procesare a imaginii video, dezvoltată împreună cu Nissan și Clarion.

Related Articles

Hitachi Construction Machinery Co., Ltd (HCM) a obținut licența pentru tehnologia de procesare a imaginii video – dezvoltată împreună cu Nissan Motor Co., Ltd și Clarion Co., Ltd. – pentru utilizarea pe camioanele sale cu șasiu rigid și pe excavatoare miniere de mare tonaj. Multi-camera Around View Monitor (AVM) și tehnologia Moving Object Detection (MOD) oferă o vizibilitate excelentă și alertează operatorul mașinii de ceea ce se întâmplă în jur.

Sistemul AVM oferă o vedere de sus a împrejurimilor mașinii în timp real prin compunerea de imagini de la patru camere exterioare. Monitorul instalat în panoul de bord afișează poziția mașinii și liniile de asistență la parcare. Având la bază tehnologia AVM, care se regăsește deja pe mașinile Nissan, Hitachi a dezvoltat împreună cu Clarion un dispozitiv de monitorizare de deasupra pentru utilizarea pe basculantele și excavatoarele sale miniere.

Tehnologia MOD analizează imagini ale obiectelor in mișcare de la cele patru camere AVM. Aceasta îmbunătățește siguranța prin alertarea conducătorului auto la orice modificare aparută în vecinătatea mașinii. Folosirea MOD îmbunătățește semnificativ capacitatea operatorului de a vedea celelalte camioane și utilaje aflate în lucru.

Siguranța la locul de muncă este o prioritate de top pentru clienți și un subiect-cheie de dezvoltare pentru constructorul japonez. Hitachi include tehnologii avansate de la alte companii din cadrul Grupului Hitachi, precum și din alte industrii – în special din domeniul auto – în propriile tehnologii, pentru a crea produse care să aibă caracteristici îmbunătățite de securitate.

MEq
By MEq septembrie 1, 2015 23:26