Liebherr isi extinde Generatia 6 de buldozere pe senile cu noul model PR 726

MEq
By MEq septembrie 10, 2015 15:55

Liebherr isi extinde Generatia 6 de buldozere pe senile cu noul model PR 726

Pentru a include noul model PR 726 Litronic, Liebherr își extinde Generația 6 de buldozere pe șenile. Seria totalizează acum patru modele cu greutăți operaționale între aprox. 16 și 41 tone, utilajele fiind conforme cu standardele de emisii Stage IV / Tier 4F.

PR 726 își face debutul mondial acum, în septembrie, la târgul dedicat industriei construcțiilor NordBau, desfășurat în Neumünster, Germania. PR 726 este urmașul modelului de succes PR 724. Noul tractor pe șenile are o greutate operațională între 16.000 kg și 19.800 kg, iar motorul diesel Liebherr, în 4 cilindri, dezvoltă o putere de 120 kW / 163 hp. Pentru a se încadra în norma de emisii și în target-ul de consum, întregul proces de ardere a fost optimizat pentru a reduce particulele la un nivel minim, chiar și în interiorul motorului. Iar pentru a simplifica sistemul și a optimiza tratarea gazelor evacuate, constructorul german folosește tehnologia SCR (reducere catalitică selectivă). Aceasta face inutilă folosirea unui filtru diesel de particule și simplifică totodata întreținerea mașinii. De asemenea, procesul de ardere foarte eficient facilitează un consum redus de combustibil.

Principalele componente ale buldozerelor pe șenile din Generația 6 sunt de producție proprie Liebherr și, prin urmare, sunt optim adaptate utilajului în sine. Printre acestea se află motorul diesel și sistemul de injecție cu rampă comună, precum și electronica și diverse alte componente hidraulice, unde Liebherr se bazează pe experiența sa de peste de 50 de ani în dezvoltarea de utilaje șenilate.

Noul PR 726 Litronic dispune de un sistem de management de acționare controlat electronic cu funcție integrată ECO. Acest lucru îi permite operatorului să selecteze între funcțiile high performance și maximum economy. Iar sistemul de control ECO permite o eficiență mai mare la deplasare în aplicații ușoare și medii.

Un alt aspect interesant este dat de faptul că, pentru Generația 6 de buldozere pe șenile, Liebherr oferă din fabrică kit-uri disponibile pentru sistemele de control 2D sau 3D Trimble, Topcon sau Leica, prin laser sau GPS. Totodată, sistemul de transfer de date și poziționare LiDAT oferă informații despre locul în care se află mașina, timpii de funcționare, consumul de combustibil sau intervalele de service.

MEq
By MEq septembrie 10, 2015 15:55