Kuhn Group a preluat compania Marcom RMC’94

MEq
By MEq martie 19, 2022 14:03

Kuhn Group a preluat compania Marcom RMC’94

În februarie 2022, Kuhn Group – distribuitor al mărcii japoneze Komatsu –, cu sediul în Salzburg, Austria, a preluat compania românească Marcom RMC’94.

Înființată în 1992, compania cu capital 100% românesc și având în Otopeni, lângă București, are în prezent 70 de angajați și a generat o cifră de afaceri de 41 de milioane de euro în ultimul exercițiu financiar. Obiectul principal de activitate al Marcom RMC’94 este comercializarea de utilaje de construcții Komatsu, motiv pentru care se încadrează perfect în profilul de business al holdingului Kuhn în această regiune.

Kuhn Holding este o companie austriacă de familie, cu 1600 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 600 de milioane de euro. Holdingul este împărțit pe trei divizii strategice:
– utilaje de construcții (KUHN comercializează exclusiv utilaje de construcții Komatsu în Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Sudul Germaniei, Elveția și Croația, precum și sisteme de concasare-sortare și ciocane hidraulice FRD).
– manipulare & încărcare (KUHN distribuie exclusiv produse Palfinger în Austria, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria, precum și stivuitoare Mitsubishi în Austria, Ungaria și Polonia).
– producția de mașini-unelte (EMCO dezvoltă și produce mașini-unelte inovatoare de înaltă tehnologie pentru industria de prelucrare a metalelor. Cu o gamă extinsă de produse si cu puncte de producție în Austria, Germania și Italia, Emco este un partener de competență distins pentru strunguri și mașini de frezat).

„Suntem încântați de această extindere viitoare a companiei noastre. Odată cu Marcom am preluat o companie de succes care va continua creșterea noastră sănătoasă. În plus, extinderea în România este un pas important în internaționalizarea noastră”, au spus Andreas și Stefan Kuhn.
Răzvan Marcu va deține în continuare funcția de CEO pentru România.

MEq
By MEq martie 19, 2022 14:03