Develon lansează noul excavator pentru demolări DX140RDM-7

MEq
By MEq aprilie 15, 2024 19:30

Develon lansează noul excavator pentru demolări DX140RDM-7

Develon (fosta Doosan Construction Equipment) a lansat noul excavator DX140RDM-7 – cea mai recentă adăugare în gama sa de excavatoare pentru demolări. La fel ca cele trei modele mai mari (de la 31 la 61 de tone), noul excavator de demolare DX140RDM-7 de 22,5 tone oferă configurații multiple de alegere, permițându-i clientului o gamă de soluții în funcție de proiectul pe care îl desfășoară, incluzând o versiune multifuncțională care poate fi folosită pentru alte aplicații pe șantier, dar și pentru demolări.

Chiar mai multe opțiuni pentru DX140RDM-7
De fapt, DX140RDM-7 oferă și mai multe opțiuni, începând cu o variantă „Monolithic”, unică pentru acest model, care prezintă doar un braț de demolare fără nicio posibilitate de interschimbare. Alternativ, asemenea utilajelor mai mari, DX140RDM-7 este disponibil într-un format dublu, utilizând un design modular de braț și un mecanism de blocare hidraulic, pentru a-i permite utilizatorului să schimbe între diferite brațe pentru demolare și săpat, folosind însă același utilaj.

În versiunea fixă „Monolithic” a noului DX140RDM-7, raza de lucru îi permite utilajului să lucreze cu un atașament de demolare la o înălțime maximă de 16 m. Greutatea maximă recomandată a uneltei de lucru în acest mod este de 1450 kg. În comun cu celelalte modele din gama de excavatoare pentru demolare, DX140RDM-7 oferă o vizibilitate ridicată și o cabină înclinabilă, potrivită în special pentru aplicațiile de demolare cu rază mare și oferind un unghi de înclinare a cabinei de 30 de grade.

Develon lansează noul excavator pentru demolări DX140RDM-7În versiunea „dual purpose” a lui DX140RDM-7, înălțimea la nivelul bolțului este de 14 m, iar greutatea maximă a uneltei de lucru e de 1450 kg (cu o extensie de 2 m opțională). Toate componentele precum trenul de rulare, saboții de șenilă și cabina înclinabilă rămân aceleași ca la versiunea cu braț fix. Doar designul brațului modular și mecanismul de blocare hidraulic sunt diferite, permițând utilizatorului trecerea de la brațul de demolare și cel de săpat.

Designul inovator se asigură că procesul de a înlocuire a brațului de demolare cu brațul pentru săpat este unul simplu, pentru a realiza diferite tipuri de lucrări la același proiect. Este prevăzut cu un suport special ce facilitează înlocuirea brațului, bazat pe conexiuni de cuplare hidraulice și mecanice cu schimbare rapidă. Pentru împingerea și blocarea bolțurilor în poziție se folosește un sistem ce are la bază un cilindru.

Configurația „multi-boom” (braț multiplu) permite, de asemenea, montarea brațului de excavare în două moduri diferite, ceea ce, împreună cu brațul pentru demolare, înseamnă o flexibilitate suplimentară cu un total de trei configurații diferite pentru utilajul de bază.

Tren de rulare reglabil hidraulic
DX140RDM-7 are un tren de rulare reglabil hidraulic, care se extinde până la o lățime maximă de 3,7 m pentru a oferi o stabilitate optimă atunci când lucrează pe șantierele de demolare. Lățimea trenului de rulare poate fi retrasă hidraulic la 2,5 m (în poziția de lățime îngustă), ideală pentru transport. Mecanismul se bazează pe un cilindru intern gresat permanent, ce minimizează rezistența în timpul deplasării și previne deteriorarea componentelor.

Ca toate excavatoarele pentru demolări Develon, caracteristicile standard de siguranță ale modelului DX140RDM-7 includ o protecție FOGS pentru cabină, supape de siguranță pentru braț, braț intermediar și cilindri de braț, precum și un sistem de avertizare de stabilitate.

Specificații:
• Masa operațională: 22,5 t
• Masa max. a uneltei de lucru: 1,25/1,45 t
• Înălțimea max. la bolțul uneltei: 1400/1600 mm
• Lățime tren de rulare (extins): 3700 mm
• Lățime tren de rulare (retras): 2500 mm
• Adâncimea max. de săpat (cu braț de săpat curbat): 6000 mm
• Adâncimea max. de săpat (cu braț de săpat drept): 8000 mm

MEq
By MEq aprilie 15, 2024 19:30