Wacker Neuson intră în clasa încărcătoarelor frontale grele odată cu modelul WL95

MEq
By MEq noiembrie 17, 2018 21:34

Wacker Neuson intră în clasa încărcătoarelor frontale grele odată cu modelul WL95

Wacker Neuson intră pentru prima dată în clasa grea a încărcătoarelor frontale pe roți. Noul utilaj de 10 tone este cel mai mare încărcător frontal de la Wacker Neuson, având totuși dimensiuni compacte. Versatilul utilaj impresionează prin cea mai recentă transmisie ecospeedPRO, confortul avansat și prin două versiuni de motorizare care să se potrivească celor mai recente standarde de emisii.

În aplicațiile din construcții și reciclare, unde este manipulat un volum ridicat de materiale, Wacker Neuson se va implica acum cu cel mai mare încărcător frontal din gama sa de produse, WL95 cu o masă totală de 10 tone. Extinderea gamei de produse a fost făcută la solicitarea mai multor clienți. Modelul WL95 va fi disponibil începând din ianuarie 2019. La fel ca toate încărcătoarele frontale Wacker Neuson, noul model include numeroase echipări standard. În plus, motorul, transmisia, cabina operatorului și sistemul hidraulic pot fi configurate individual, în funcție de aplicație și preferință.

Noua transmisie ecospeedPRO
În versiunea de viteză de deplasare cu 40 km/h, modelul WL95 este echipat cu transmisia inovativă ecospeedPRO. Aceasta este o transmisie hidrostatică de mare viteză, infinit variabilă, care permite forțe de tracțiune și viteze de deplasare mai mari și impresionează prin caracterul compact tipic pentru Wacker Neuson, eficiența energetică și confortul optim al operatorului. În plus față de avantajele cunoscute ale transmisiei hidrostatice, precum ușurinta inversării sensului de mers, dozarea bună și controlul fin, suportul pentru controlul mișcărilor lente și pentru forța de frânare, ecospeedPRO face posibilă conducerea în întregul interval de viteză de la 0 la 40 km/h fără schimbarea vitezelor. Aceasta oferă un nivel foarte ridicat de confort pentru operator, deoarece nu apar întreruperi ale forței de tracțiune. În situații de lucru precum manipularea materialelor într-un „ciclu tip Y”, este o nevoie mai mare de forțe constante de împingere și tracțiune, la viteze de 10-20 km/h.

Două versiuni de motorizare
Modelul WL95 vine în două versiuni de motorizare: un motor Deutz 3.6l de 100 kW/136 hp cu sistem de control al emisiilor DOC/SCR, conform cu standardul de emisii Stage IV. Un filtru de particule diesel este disponibil opțional și este deja certificat pentru norma Satge V aplicabilă începând cu anul 2020. Sau un motor Deutz de 4.1 litri de 115 kW/156 hp. Acesta este echipat cu un sistem de post-tratare a gazelor de evacuare cu sistem DOC/DPF/SCR, care îndeplinește deja viitorul standard de emisii Stage V.

Dimensiuni compacte
Brațul de încărcare atinge 3,80 m la punctul de pivotare al cupei, putând încărca ușor orice camion. În plus, operatorul are permanent o vedere foarte bună și directă asupra atașamentului. Masa totală a încărcătorului frontal este de 10 tone și are o sarcină de basculare de peste 5,7 tone.
În noua clasă, Wacker Neuson a acordat o atenție sporită dimensiunilor compacte. Cu tot cu cupă, WL95 are o lungime totală de 6,50 m și o lățime de 2,39 m și dispune de articulație centrală și axă spate oscilantă pentru manevrabilitate optimă și tracțiune. Raza de virare este de numai 4,90 m cu o rază interioară de 2,45 m. WL95 poate îndeplini și lucrări de transport, echipat cu o remorcă de până la 18 t.

MEq
By MEq noiembrie 17, 2018 21:34