Noile multiprocesoare Cat au fălci cu schimbare rapidă

MEq
By MEq februarie 2, 2019 13:46

Noile multiprocesoare Cat au fălci cu schimbare rapidă

Cele trei noi modele de multiprocesoare Caterpillar – MP332, MP345 și MP365 – sunt unelte grele de mare productivitate, care acceptă mai multe fălci interschimbabile pentru a executa o varietate de sarcini de demolare specializate. Noile modele (comparativ cu precedentele) au timpi de ciclu cu 50% mai rapizi (la deschidere/închidere) și pot genera forțe de tăiere/strivire mai mari cu până la 19%. Datorită sistemului inovator de blocare, e nevoie de un singur operator pentru a schimba tipurile de fălci în cca. 15 minute sau mai puțin, folosind doar unelte de mână standard. Suportul inclus oferă siguranță și stabilitate seturilor de fălci neutilizate.

Configurațiile seturilor de fălci:
Concrete Cutter: falca exterioară sparge betonul, iar cea interioară taie armătura
Demolition: sparge structuri groase din beton
Pulverizer: strivește betonul, separă armătura
Shear: taie oțelul structural, țevi, cabluri
Tank Shear: taie curat rezervoare și plăci groase de oțel la unghiul dorit, pe trei laturi
Universal: taie oțel și zdrobește beton

Rapid, puternic, eficient
Noile modele de multiprocesoare înglobeaza tehnologia „speed-booster” care comută automat acționarea hidraulică între forță (boost model) și viteză (speed mode), pe măsură ce condițiile de operare variază, rezultând o eficiență și o productivitate optime. În condiții normale (fără sarcină), supapa de viteză îi permite debitului hidraulic ridicat să deschidă sau să închidă rapid falca la contact. Astfel, la contactul cu materialul, este aplicată o forță maximă de tăiere/strivire. În funcție de modelul multiprocesorului și de falca utilizată, forțele variază de la aprox 417 la 1.152 tone.

Designul noilor modele are ca rezultat o putere mai mare atunci când sunt instalate pe excavatoare mici, iar designul echilibrat păstrează centrul de greutate aproape de mașina purtătoare. Ca un beneficiu suplimentar, programele de control ale uneltelor de lucru sunt incluse pe display-urile din cabina excavatoarelor Cat Next Gen.

Pentru o durabilitate pe termen lung, fălcile sunt protejate cu piese de uzură ușor înlocuibile. Tija ranforsată a cilindrului și structura de protecție a corpului principal al cilindrului se asigură că această componentă esențială este protejată de deteriorari chiar și atunci când falca este adânc afundată în dărâmături. Cele mai multe lame de tăiere pot fi întoarse și folosite pe ambele părți, permițând astfel utilizarea a patru muchii de tăiere înainte de înlocuirea lor. Acest design reduce costurile de exploatare și menține timpii de intervenție la un nivel minim.

MEq
By MEq februarie 2, 2019 13:46