Sennebogen lansează noul concept de utilaj 817 Electro Battery – un material handler pe baterii

MEq
By MEq mai 23, 2022 14:51

Sennebogen lansează noul concept de utilaj 817 Electro Battery – un material handler pe baterii

Story Highlights

  • Sennebogen
  • material handler
  • excavator manipulator Sennebogen
  • battery-electric
  • Sennebogen 817 Electro Battery
  • dual power management system
  • electric material handler with battery technology

Related Articles

Tehnologie utilă pentru economii maxime de CO2 și flexibilitate. Excavatorul manipulator 817 Electro Battery este primul dintre modelele alimentate de baterii pe care Sennebogen le va adăuga în viitor în gama sa electrică. Datorită managementului de tip „dual power”, aceste modele oferă toate avantajele excavatoarelor manipulatoare electrice cu alimentare prin cablu, cărora le adaugă o libertate totală de mișcare. Complet sigur, confortabil, mobil și cu zero emisii – 817 Electro Battery este o nouă etapă tehnologică în industrie.

Excavatoarele manipulatoare de materiale, cu alimentare electrică prin cablu și fără emisii sunt disponibile de mulți ani. De peste 30 de ani, Sennebogen construiește manipulatoare electrice de materiale, utilizate în regim staționar sau cu mobilitate limitată din cauza cablului, fiind o soluție într-o gamă largă de aplicații.

Utilajele alimentate doar de baterii, deja existente pe piață, s-au dovedit dezavantajoase până acum din cauza timpului limitat de funcționare al bateriilor. Însă nu va fi așa și cu noul Sennebogen 817 Electro Battery – noul excavator manipulator electric mobil ce foloseste tehnologia bateriilor. Utilajul poate continua să lucreze chiar și atunci când este conectat la rețeaua de alimentare pentru încărcare.

Conectat la rețea, sistemul de management dublu al puterii se asigură că sursa de alimentare de la rețea este folosită pentru mișcările de lucru, în timp ce surplusul de energie reîncarcă bateriile, astfel încât utilajul să poată lucra din nou independent. Cu o estimare de 2.000 de ore de funcționare pe an și asigurarea de energie din surse regenerabile, manipulatorul de materiale alimentat cu baterii economisește în medie 31.800 kg de CO2 pe an în comparație cu utilajele similare cu motor diesel – având o libertate de mișcare egală. Pe viitor, opțiunea de baterie va fi disponibilă pentru întreaga serie electrică a modelelor de la 817 la 825.

Dual power management system
Versiunea alimentată cu baterii a popularului material handler electric Sennebogen 817 E, cu o rază de 9 m și o masă operațională de 18 t, combină avantajele a două concepte de utilaj: Dacă excavatorul manipulator este conectat la rețea, folosește sursa de alimentare prin cablu pentru mișcări de lucru, fără a restricționa libertatea de mișcare a suprastructurii și a brațului. Deoarece sursa de încărcare este integrata la nivelul trenului de rulare, utilajul poate continua să se rotească și să lucreze la 360°. Dacă utilajul primește mai multă energie decât consumă, aceasta este folosită pentru a încărca bateriile din spate. Dacă este deconectată alimentarea la rețea, 817 Electro Battery detectează automat acest lucru și lucrează autonom, în modul de operare pe baterie, cu aceleași date de performanță. În funcție de necesarul de energie, pachetul de acumulatori permite timpi de lucru de 6 ore fără reîncărcare.

Un mare avantaj al sistemului cu dublă alimentare (dual power) este că dacă utilajul lucrează într-o poziție de operare timp de o oră, de exemplu, poate fi conectat la o sursă de alimentare printr-o mufă CE standardizată și se poate încărca fără a se opri din lucru. Capacitățile bateriei sunt încărcate ușor și flexibil, astfel încât utilajul să poată fi operat continuu pe durata completă a unei ture de lucru. Și nu trebuie oprit pentru reîncărcare.

Utilajul impresionează și prin designul său practic. Datorită sistemului de conectori CEE 63 A, modelul 817 Electro Battery poate folosi infrastructura existentă a unei companii industriale. Investițiile în stații de încărcare costisitoare pot fi evitate datorită încărcătorului încorporat de 44 kW. Încărcarea bateriilor în orice locație este, de asemenea, o opțiune, deoarece o simplă priză industrială este suficientă. Electronica integrată asigură, de asemenea, o pornire ușoară a motorului, care este deosebit de delicată cu rețeaua de alimentare.

Sistemele de baterii certificate de înaltă tensiune, dezvoltate special pentru aplicații off-road și deja utilizate în numeroase aplicații e-mobility, sunt folosite și pentru bateriile în sine: au 3.000 de cicluri de încărcare complete garantate.

Utilajul funcționează cu mai puține vibrații și zgomot și are cerințe de service reduse, deoarece nu presupune înlocuirea uleiului de motor. Operatorul poate vedea în mod convenabil indicatorul nivelului de încărcare prin sistemul de control SENCON, nu trebuie să efectueze setări separate chiar dacă sursa de alimentare este schimbată și, prin urmare, nu intră în contact cu tehnologia de înaltă tensiune utilizată în operarea normală. Sistemul de management dual power detectează automat sursa de energie și comută automat la modul de lucru corespunzător. Pe lângă diagnosticarea regulată, utilajul detectează în mod independent defecțiunile și intervențiile în sistemul de înaltă tensiune, iar apoi se oprește într-un mod controlat, ceea ce garantează procese complet sigure în orice situație.

MEq
By MEq mai 23, 2022 14:51