Doosan țintește sus cu noua gamă DL-7 de încărcătoare frontale

MEq
By MEq ianuarie 5, 2021 13:00

Doosan țintește sus cu noua gamă DL-7 de încărcătoare frontale

Doosan Infracore Europe a lansat noua gamă de încărcătoare frontale „DL-7”, o linie completă de utilaje de generație viitoare, cu un design premiat, utilaje dotate cu motoare noi și puternice compatibile cu standardul Stage V, care oferă o productivitate mai mare, o eficiență sporită a consumului de combustibil și un cost de proprietate redus.

În această primă fază a lansarii gamei DL-7, sunt introduse șapte noi modele (DL280-7, DL320-7, DL380-7, DL420-7, DL480-7, DL550-7 și DL580-7), iar anul acesta vor mai fi adăugate patru modele (DL200-7, DL220-7, DL250-7 și DL420CVT-7).

Charlie Park, CEO-ul Doosan Infracore Europe, a declarat: „Doosan a lansat primele sale încărcătoare frontale pe roți în 1989. Pe parcursul celor 31 de ani care au urmat, Doosan a investit continuu pentru a ne menține poziția în industrie. În acest timp, inginerii Doosan nu au încetat să inoveze și să dezvolte gama de încărcătoare pe roți. Noile noastre modele DL-7 sunt rezultatul acestui demers și au fost reproiectate de la zero. Am ascultat nevoile clienților noștri europeni și am revizuit fiecare aspect al designului produsului nostru existent pentru a oferi soluțiile dorite. Drept urmare, noile încărcătoare frontale Doosan DL-7 vor duce satisfacția clienților la un alt nivel în industrie în ceea ce privește confortul operatorului, economia de combustibil, productivitatea și durabilitatea.”

Premiat pentru design
Noua gamă DL-7 este punctul culminant al primei reproiectări complete a gamei de încărcătoare frontale Doosan din ultimii 10 ani, designul exterior (în special) fiind supus unei transformări complete. Noul design exterior a fost aplicat tuturor modelelor din seria DL-7, venind cu o formă inovatoare a capotei și cu o imagine dinamică și vibrantă pentru gamă. A primit deja apreciere la nivel global, câștigând în Germania iF Design Award 2020, unul dintre primele trei premii de design din lume, și categoria „Best of the Best” în cadrul premiilor coreene de design PIN UP.

Productivitate și versatilitate crescute
Cupele reproiectate, care oferă o capacitate cu până la 7% mai mare, se asigură că cele șapte noi încărcătoare frontale Doosan DL-7 oferă o încărcare mai ușoară și mai rapidă cu capacități maxime ale cupei de la 2,8 la 6,4 m3. Aceasta oferă o productivitate crescută pentru o gamă foarte largă de aplicații de manipulare a materialelor. Acestea includ transportul și încărcarea de pămant, nisip, agregate și alte materiale în industriile de reciclare, deșeuri, construcții, demolări, minerit și cariere.

Brațul cu cinematică Z oferă forțe mari de rupere și capacități de ridicare, în special pentru materiale grele, precum și un unghi mare de descărcare (pentru descărcarea eficientă a materialelor lipicioase). Opțional, este disponibil un braț “high lift”, acolo unde sunt necesare înălțimi mai mari de descărcare.

Încărcătoarele frontale DL-7 vin cu un sistem hidraulic receptiv și conexiuni hidraulice auxiliare. Toate noile modele DL-7 sunt echipate standard cu o a treia supapă cu bobină cu debit reglabil și funcție de blocare, asigurând un debit constant pentru atasamentele acționate hidraulic. Operatorii pot controla cu ușurință și confort atasamentele hidraulice prin intermediul comutatorului proporțional de pe joystick. Sunt disponibile, de asemenea, diverse opțiuni pentru anvelope radiale și bias de la principalii producători mondiali, pentru a acoperi cea mai largă gamă posibilă de condiții și aplicații. În plus, noile încărcătoare pe pneuri pot fi comandate cu o gamă de contragreutăți diferite – opțiunile includ 300, 400 sau 500 kg, în funcție de aplicație.

Vizibilitate
Noua cabină oferă un câmp vizual mult îmbunătățit pentru operator, cu puncte moarte în jurul cabinei reduse la minimum și cu o suprafață vitrată cu 14% mai mare comparativ cu modelele anterioare (DL-5). Încărcătoarele frontale DL-7 oferă, de asemenea, opțiunea de oglinzi retrovizoare reglabile electric. Luminile de lucru cu LED sunt instalate pe cabină (4 în față și 4 în spate ca standard, cu opțiunea de 6 în față și în spate). Pentru o siguranță mai ridicată a pietonilor, luminile LED de pe capota spate au funcție automată stroboscopică, pentru a indica dacă încărcătorul merge cu spatele.

Un nou design de cabină
În cabină, încărcătoarele frontale DL-7 oferă un confort de operare semnificativ îmbunătățit, un sistem de direcție îmbunătățit și comenzi electronice avansate. Folosind noul sistem Doosan Smart Key de pe panoul de control din cabină, operatorul poate porni utilajul folosind un dispozitiv fără cheie. Sistemul Smart Key oferă controlul de la distanță al ușii, blocare și deblocare ușă, eliberare ușă, căutare și alte funcții. Panoul de control include, de asemenea, două prize USB. Noua cabină are un scaun Grammer Actimo XXL cu setări reglabile pe orizontală și pe verticală ale suspensiei, funcție lombară pneumatică și încălzire ca standard.

Noul joystick EMCV (Electric Main Control Valve) complet integrat în cotieră este o altă caracteristică standard din cabină, oferind operatorului un control mai fin și mai precis al brațului și al uneltelor de lucru. Funcțiile disponibile prin intermediul sistemului EMCV includ Automatic Return-to-Dig, Bucket Tilt Kick-out și poziția Bucket crowd stop și prevenirea șocurilor, pentru un confort mai ridicat al operatorului. De asemenea, monitorul tactil afișează imaginile camere retrovizoare, info oferite de sistemul de cântărire, permite controlul funcțiilor de încălzire, ventilare și aer condiționat (HVAC), precum și funcția a asistență a operatorului.

LIS (Load Isolation System) asigură o deplasare mai lină și un confort mai mare pentru operator, precum și o productivitate mai mare datorită stabilității îmbunătățite atunci când încărcătorul se deplasează. Brațul este amortizat de un acumulator hidropneumatic conectat la sistemul hidraulic de ridicare, care acționează ca un amortizor. Avantajele includ timpi de ciclu reduși, performanțe mai ridicate și o eficiență mai bună a consumului de combustibil în timpul aplicațiilor de încărcare și transport.

Cu transmisie automată cu 5 trepte, punți HDL heavy-duty ca dotare standard și tracțiune îmbunătățită cu blocarea hidraulică a diferențialului (DHL), încărcătoarele frontale DL-7 lucrează excepțional, în special în medii cu sarcini mari. Blocarea hidraulică a diferențialului 100% poate fi activată automat la cuplu maxim fără nicio acțiune din partea operatorului.

Eficiența consumului
Puterea noilor motoare Doosan și Scania Stage V cu 6 cilindri le asigură încărcătoarelor frontale DL-7 o eficiență a consumului de combustibil cu până la 5% mai bună față de utilajele din generația anterioară. Noile motoare îndeplinesc normele de emisii Stage V fără a necesita un sistem de recirculare a gazelor de evacuare (EGR), utilizând tehnologii de posttratare bazate pe SCR, DOC și DPF. Ciclul de curățare a funinginei din DPF a fost îmbunătățit la peste 6000 de ore și operatorul este permanent informat despre starea DPF-ului prin intermediul unui indicator de nivel la funinginii (pe noul ecran tactil din cabină).

Fără EGR și cu o nouă selecție de moduri de putere disponibile – SAT2, Standard sau Power -, noua generație a sistemului de management al puterii SAT2 (Situation Awareness Technology) scanează automat activitatea utilajului și reglează puterea motorului în funcție de analiza în timp real a presiunii brațului, presiunii pompei și arborelui de putere.

Sistemul Doosan Smart Guidance (DSGS) este o caracteristică nouă ce analizează maniera de conducere și comportamentul operatorului, ajutându-l să atingă cea mai eficientă operare. DSGS oferă un scor și un ghid (Score-Graph) al tiparului de conducere al operatorului pentru a arăta economia de combustibil, eficiența și durabilitatea pe categorii. Graficul de Scor indică nivelul de eficienţă: Portocaliu, 0-50% = îmbunătăţirea ridicată a setărilor; Galben, 50-70% = îmbunătăţirea setărilor; Verde, 70-100% = operare bună.

Sistemul DoosanCONNECT Fleet Management – standard
Încărcătoarele frontale DL-7 vin din fabrică cu cel mai recent sistem wireless de monitorizare a flotei DoosanCONNECT TMS2.0. Sistemul DoosanCONNECT este un instrument conceput special pentru gama Doosan, oferind informații cuprinzătoare despre performanțele utilajului într-un mod dual (satelit sau rețea mobilă).

MEq
By MEq ianuarie 5, 2021 13:00