MINExpo 2021: Bell implementează tehnologia conducerii autonome pe camioanele articulate din Seria E

MEq
By MEq septembrie 16, 2021 21:07

MINExpo 2021: Bell implementează tehnologia conducerii autonome pe camioanele articulate din Seria E

Focusul pe interoperabilitate a dus la o colaborare între producătorul specializat de camioane articulate, Bell Equipment, și dezvoltatorul de tehnologii de siguranță și automatizare, Pronto AI. Astfel, Bell a lansat oficial la MINExpo 2021 un camion articulat complet autonom, capabil să lucreze fără operator în ciclul de încărcare, transport și descărcare.

Pronto este recunoscut în domeniul conducerii autonome și al soluțiilor de evitare a coliziunilor. Echipa companiei are zeci de ani de experiență și o serie de „premiere” în industria vehiculelor autonome. Tehnologia Pronto a fost concepută pentru a naviga în condiții de siguranță în medii neprevăzute, aglomerate și pe autostrăzi – fiind singura care a permis condusul cu succes de pe o coastă pe alta a Americii (din San Francisco la New York) fără interacțiunea vreunui șofer cu comenzile vehiculului. Astăzi, aceeași tehnologie este aplicată în operațiunile offroad, mai puțin aglomerate și mai previzibile, oferind mai multe nivele de protecție și asigurând operațiuni fără erori. Rezultatul final este o soluție autonomă mult mai simplă, mai scalabilă și mai accesibilă pentru mediile offroad.

Bell a salutat oportunitatea de a lucra cu Pronto AI, căutând să găsească noi tehnologii și inovații pentru atingerea interoperabilității între diferite sisteme de control și camioanele pe care le produce. Autonomia camioanelor articulate din Seria E este atinsă prin combinarea hardware-ului și software-ului plug-and-play Pronto AI cu platforma „autonomous ready” de pe mașinile Bell. Rezultatul este un camion articulat Bell standard complet autonom, capabil să lucreze fără operator pe întregul ciclu de încărcare, transport și descărcare.

„Suntem încântați să aducem tehnologia noastră pe piețe care pot beneficia la maximum de îmbunătățirile de siguranță și eficiență”, spune Ognen Stojanovski, directorul operațional al Pronto. „Tehnologia trebuie să fie simplu de instalat, ușor de operat, flexibilă și accesibilă. Am realizat toate acestea, iar Bell Equipment cu platforma avansată a camioanelor sale articulate este un partener natural pentru noi, pe măsură ce lansăm acest produs în industrie.”

Sistemul Pronto folosește camere montate pe camion pentru observarea drumului și a mediului șantierului. Apoi trimite aceste date în rețelele neuronale ce analizează fiecare imagine, împreună cu alte elemente, pentru a lua decizii optime de conducere. Camerele video actuale au o rezoluție și o rază excelente și sunt utilizate folosind un software inteligent pentru a converti datele în procese de învățare automată, oferind toate opțiunile posibile pentru conducerea automată a ADT-urilor. Pronto si Bell fac teste ale acestui sistem de peste un an.

MEq
By MEq septembrie 16, 2021 21:07