Fiabilitatea întâlnește simplitatea pe skidderele John Deere Seria L-II

MEq
By MEq februarie 2, 2022 15:19

Fiabilitatea întâlnește simplitatea pe skidderele John Deere Seria L-II

Story Highlights

  • John Deere
  • utilaje forestiere John Deere
  • skidder John Deere
  • ELMAS Romania
  • transmisie continuu variabila (CVT)
  • tractor articulat forestier (TAF) John Deere
  • John Deere Seria L-II

Related Articles

Cu o experiență de peste jumătate de secol în domeniul utilajelor forestiere și o continuă evoluție pentru a îndeplini și depăși cele mai înalte așteptări ale clienților, noile skiddere John Deere Seria L-II au toate datele pentru a reuși în orice provocare. | M. Equipment

Încorporând un design mai puțin complex, mai ușor de întreținut, skidderele din Seria L-II sunt bine echipate pentru a face față celor mai dificile medii forestiere.

Tractoarele articulate forestiere din Seria L-II reflectă nu mai puțin de trei ani de dezvoltare si rafinare continuă a vechii Serii L, având la bază feedback-ul operatorilor care experimentează zilnic lucrul pe aceste utilaje. John Deere a îmbunătățit treptat performanța și durabilitatea pentru a le împinge la următorul nivel. Aceste îmbunătățiri au condus la peste 1.600 de modificări la nivelul componentelor, inclusiv cablaje electrice mai robuste, fitinguri, furtunuri, protecții pentru cilindri, graifer etc.

Sisteme și componente reproiectate
Dirijarea sistemelor electrice și hidraulice a fost simplificată semnificativ pentru a îmbunătăți fiabilitatea și a ușura întreținerea. Cablurile și furtunurile sunt mai bine protejate împotriva uzurii și îndoirii, iar componentele electrice durabile ajută la prelungirea duratei de uzură.
Noul troliu 4000 cu două viteze mărește tracțiunea și este mai rapid decât cel cu o singură viteză de pe modelele anterioare, sporind productivitatea. De asemenea, noii senzori de direcție controlează viteza de articulație atunci când se apropie de contactul „frame-to-frame”, amortizând impactul pe durata articulației complete și îmbunătățind confortul operatorului.

Opțiunile de anvelope cu straturi mai înalte din fabrică măresc rezistența anvelopelor pentru a transporta sarcini mai grele. Iar graiferele mai mari ajută la livrarea unei cantități mai mari lemn din mai puține drumuri. Forța mai mare de apucare a graiferului asigură o presiune constantă, astfel încât operatorii să piardă vreun buștean.

Transmisie CVT
Transmisia continuu variabilă combină eficiența unei transmisii cu acționare directă cu finețea și ușurința de operare a unei transmisii hidrostatice. Pentru mai multă putere la sol, CVT detectează automat sarcina, oferind un cuplu mai mare și efort de tracțiune, în funcție de nevoie.
Transmisia CVT eficientă menține turația motorului constantă, reducând uzura motorului și oferind totodată o economie excelentă de combustibil. Componentele dovedite, electronica simplificată și furtunurile direcționate intern sporesc și mai mult durabilitatea.

Putere și stabilitate
Combinând puterea impresionantă și raportul putere-greutate cu o turație constantă a motorului, TAF-urile John Deere din Seria L-II oferă o excelentă capacitate de răspuns cu eficiență maximă. Stabilitatea solidă asigură o putere de tragere excelentă, în special în pantă, utilajele deplasându-se în terenuri grele și transportând sarcini utile mai mari.
Tractoarele articulate forestiere din Seria L-II folosesc o gamă de opțiuni de graifer cu puteri și stabilitate serioase – pentru versatilitatea și performanța necesare în pădure.

Șasiul și brațul de graifer au fost reproiectate și consolidate, pentru a maximiza durabilitatea. Furtunurile hidraulice ale brațului sunt direcționate prin interior, pentru protecție maximă și acces facil pentru reparații. Construcția casetată a cleștilor de graifer asigură rezistență maximă și suprafețe mai dure de uzură.

Cabina
Cabina izolată fonic și spațioasă menține confortul operatorului, incluzând un sistem HVAC extrem de eficient, comenzi configurabile de operator și mult spațiu de depozitare. Comenzile electrohidraulice montate pe cotieră permit operarea, cu vârful degetelor, a tuturor funcțiilor utilajului și se rotesc odată cu scaunul pivotant opțional. Joystick-ul de direcție oferă un control fin și intuitiv al virării, direcției și vitezei la sol.

Operatorii își pot salva preferințele de control, astfel încât să petreacă mai puțin timp configurând utilajul și mai mult timp lucrând productiv. Cele sase lumini cu halogen de mare intensitate sunt standard, pentru munca dimineața devreme sau seara târziu. Pentru iluminare suplimentară, sunt disponibile lumini de lucru sau un pachet LED.

Robustețe în punți și motoare
În pădure, mai presus de orice aveți nevoie de eficiență în funcționare, iar TAF-urile din Seria L-II continuă, chiar și atunci când contextul devine greu.
Punțile Outboard-Extreme au componente mai mari, pentru a oferi durabilitate maximă în exploatare, dar și o greutate mai mare, pentru a spori stabilitatea utilajului. Sunt standard pe modelele 848L-II și 948L-II, opționale pe 748L-II (nu sunt disponibile pe 640L-II și 648L-II). Un sistem de lubrifiere continuu presurizat și filtrele independente pe punți extind durata de uzură cu până la 15.000 de ore. Sistemul de monitorizare a presiunii uleiului punții avertizează operatorul dacă apare vreo scurgere.

O turație constantă a motorului asigură o performanță multifuncțională excelentă. Eliminarea socurilor bruște și a turației excesive a motorului reduce, de asemenea, uzura componentelor și ajută la prelungirea duratei de viață a motorului. Modelele 640L-II, 648L-II și 748L-II dispun de motoare diesel de 6,8 litri de înaltă performanță, în timp ce 848L-II și 948L-II rulează motoare puternice de 9,0 litri.

Mentenanță
Motoarele John Deere Tier 4 Final (FT4)/EU Stage V mențin performanța, reducând în același timp consumul de combustibil și DEF. Ventilatorul cu turație variabilă acționat hidraulic funcționează la nevoie, reducând consumul de combustibil și fluxul de reziduuri prin miezurile de răcire. Este programabil să-și inverseze sensul la intervale periodice, pentru a preveni acumularea de reziduuri (sau poate fi acționat prin apăsarea unui buton, dacă condițiile o cer). Iar panourile mari permit accesul facil la filtre si la componentele principale.

Intervalul de service al filtrului hidraulic este de 4.000 de ore. Funcția automată de ralanti (stare inactivă) reduce turația motorului după o perioadă de inactivitate, scăzând consumul de combustibil și zgomotul, și prelungind totodată durata de viață a componentelor. Iar oprirea automată se activează după o perioadă de timp prestabilită, reducând uzura motorului și costurile cu combustibilul.

MEq
By MEq februarie 2, 2022 15:19