Volvo CE testează viitoarea tehnologie 5G
Related Articles
Volvo Construction Equipment va fi printre primii producători de utilaje din lume care vor testa tehnologia mobilă 5G ca parte a unei colaborări unice cu operatorul de telefonie mobilă Telia Company. Inițiativa Telia în Programul de parteneriat 5G reprezintă o nouă eră a inovării digitale și urmărește să ofere unui grup select de parteneri din industrie o platformă inovatoare pentru a-și dezvolta propriile tehnologii. Pentru Volvo CE, aceasta înseamnă împingerea limitelor la nivel de mașini autonome și dezvoltarea de soluții pentru șantiere care să sporească siguranța, productivitatea și timpii de disponibilitate.
În industria mondială a echipamentelor pentru construcții, Volvo CE va fi în postura de a putea încerca tehnologiile 5G într-un șantier de teste din Eskilstuna, Suedia – cu mult înainte ca această tehnologie să devină disponibilă pentru publicul larg. Doar câteva companii din țările nordice – și dintr-o serie de diferite industrii – vor fi alese pentru a participa la acest program de doi ani. Este o colaborare între Telia și compania de telecomunicații mobile Ericsson ca partener tehnologic.
„Avantajele unei rețele 5G mai rapide și mai fiabile reprezintă un imens un pas înainte în ceea ce privește conectivitatea. În industria construcțiilor, deschide un mare potențial pentru prelucrarea datelor mobile și va influența inevitabil modurile în care mașinile noastre comunică și interacționează la distanță. Faptul că suntem în fruntea acestei revoluții digitale și că putem colabora la dezvoltarea noilor tehnologii are o importanță semnificativă pentru Volvo CE”, a afirmat Patrik Lundblad, Senior Vice President of Technology la Volvo CE.
Se așteaptă ca această nouă generație de rețele mobile să genereze viteze de transfer considerabil mai rapide decât actuala rețea 4G – și, prin urmare, este capabilă să transporte cantități uriașe de date într-un timp mult mai scurt. Volvo CE își va testa potențialul prin crearea unei rețele celulare locale la sediul său din Eskilstuna și o va folosi pentru a-și extinde competențele și pentru a-și dezvolta cercetarea continuă în domeniul tehnologiilor autonome. În sectoare precum cel minier subteran, unde sunt necesare mai multe ore de ventilație după detonarea rocilor înainte ca mediul să fie sigur pentru accesul operatorilor, înlăturarea factorului uman prezent pe șantier în procesul de producție va aduce în mare măsură avantaje în productivitate și siguranță.
„5G ne permite să transporăm date în moduri pe care am putea doar să ni le imaginăm și poate crește în viitor posibilitățile utilizării mașinilor autonome și controlate de la distanță. Prin eliminarea potențialelor pericole și a perioadelor de inactivitate asociate unor operațiuni precum mineritul, ne apropiem de îndeplinirea ambițiilor noastre de zero emisii, zero accidente și zero întreruperi neplanificate”, a spus Calle Skillsäter, Technical Specialist for Connected Machines la Volvo CE.
Aceasta nu este prima dată când Volvo CE se asociază cu Telia și Ericsson. Companiile suedeze au colaborat, de asemenea, la un proiect minier digital, premiat anul trecut. Pilotul pentru Industrial Mobile Communication in Mining (PIMM), care a fost denumit Proiectul de Digitalizare al Anului la Gala Telecom din februarie, a vizat testarea unui concept de încărcător frontal cu comandă de la distanță, capabil să opereze la peste 400 m în subteran. Acest ultim program îi va permite Volvo CE să-și dezvolte și mai mult expertiza în domeniul comunicațiilor mobile.