Bigger is better pentru cel mai impunator excavator pe şenile Volvo

MEq
By MEq mai 14, 2016 01:13

Bigger is better pentru cel mai impunator excavator pe şenile Volvo

Cu o forţă de rupere de peste 424 kN şi o forţă de smulgere de 408 kN, noul excavator pe şenile Volvo EC950E din clasa de greutate de 90 t oferă combinaţia perfectă de putere şi stabilitate care să facă faţă în cele mai grele aplicaţii.

Propulsat de la un motor Volvo D16 de 446 kW (606 hp), excavatorul utilizează o tehnologie avansată bazată pe zeci de ani de experiență de asigurare a unei funcționări extrem de productive. Timpii de ciclu sunt reduşi la un nivel minim graţie puterii și cuplului mare al motorului D16 Volvo, combinat cu nou-dezvoltatul sistem electro-hidraulic complet. EC950E este cel mai mare excavator pe şenile Volvo. Pentru o versatilitate crescută, sistemul de management al ataşamentelor permite utilizarea unui număr variat de ataşamente diferite. Acest sistem îi permite operatorului să preselecteze debitul hidraulic şi presiunea, fără a părăsi cabina, prin intermediul display-ului tactil.
Sistemul hidraulic îmbunătățit mărește puterea pompei pentru o funcționare rapidă, eficientă și fără probleme, asigurând operatorului un control superior. Folosind tehnologia inteligentă, sistemul controlează debitul la cerere și reduce pierderile interne în circuitul hidraulic. Împreună cu modul ECO, sistemul hidraulic reduce pierderea debitului și a presiunii, pentru a obține o eficiență remarcabilă de combustibil. Modul de lucru integrat permite operatorilor să aleagă cel mai bun mod de lucru în funcţie de aplicaţie: I (Inactiv/Idle), F (Fin), G (General), H (Heavy) și P (Putere maximă/Power max).

Maximizarea productivităţii operatorului
Excavatorul EC950E dispune de un ecartament larg, o lungime mare a şenilelor, un şasiu retractabil şi o contragreutate optimizată, rezultând un utilaj robust, bine echilibrat. Toate interfeţele utilajului – inclusiv joystick-urile, tastatura și monitorul LCD – sunt poziționate ergonomic și proiectate pentru un control și o eficiență optimă. Operatorii pot lucra confortabil și cu încredere în cele mai dificile medii. Pentru şi mai mare siguranță și durabilitate, pot fi montate apărătoare pe întreaga lungime a şenilelor, iar opţional sunt disponibile cabine certificate FOG (Falling Object Guard – apărătoare împotriva obiectelor în cădere) şi FOPS (Falling Obiect Protective Structure – structură de protecţie împotriva obiectelor în cădere).

Robusteţe
Designul robust al excavatorului EC950E permite îndeplinirea rapidă a lucrărilor şi fără întârziere. Prevăzut din construcţie cu componente protejate, inclusiv braț și balansier pentru regim heavy-duty, o structură puternică a şasiului și o placă pentru regim greu de lucru ce protejează maşina pe dedesubt, EC950E este un utilaj de încredere ce oferă longevitate și timp constant de funcționare în aplicații solicitante. Componentele de înaltă calitate ale mașinii sunt proiectate pentru a lucra în armonie perfectă cu utilajul.
Cupele Volvo se potrivesc perfect pe EC950E pentru săpat în orice condiţii de lucru. Cupele universale, cele pentru regim greu (heavy-duty) şi cele pentru regim extrem de lucru (extreme-duty) sunt construite din oţel cu rezistenţă mare la tracţiune, perfect pentru aplicaţii de carieră şi minerit.
Pentru a creşte disponibilitatea maşinii, punctele esențiale de întreținere sunt ușor de accesat prin intermediul uşilor cu deschidere largă ale compartimentului, amplasate în mod convenabil, utilizând pasarela centrală şi cea periferică. Volvo oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii pentru a ajuta la îmbunătățirea timpilor de funcționare și a reduce costul total de proprietate, inclusiv Customer Support Agreements, CareTrack și o rețea extinsă de dealeri la nivel mondial.

MEq
By MEq mai 14, 2016 01:13