Kubota lansează un miniexcavator de 8 tone de generație nouă

MEq
By MEq mai 25, 2023 21:01

Kubota lansează un miniexcavator de 8 tone de generație nouă

Kubota și-a îmbunătățit gama de utilaje pentru construcții prin lansarea unui nou miniexcavator de 8,5 tone, cu performanțe avansate și operare superioară. Acționat de un motor Kubota de mare putere, cu emisii reduse, noul KX085-5 are un sistem hidraulic robust, oferind operatorilor fiabilitatea și manevrabilitatea necesare pentru a aborda o gamă largă de lucrări, rapid și eficient.

Noul miniexcavator poate fi echipat cu un braț din două piese pentru o rază de lucru extinsă, o rază impresionantă de descărcare și eficiență în spații înguste. Sistemul hidraulic inovator permite operatorilor să folosească foarte ușor brațul, balansierul, cupa și rotirea, sporind eficiența muncii și productivitatea.

KX085-5 dispune, de asemenea, de caracteristici inovatoare de înaltă performanță, inclusiv două circuite auxiliare cu debit reglabil de ulei, sistem hidraulic cu senzor de detectare a sarcinii (indiferent de dimensiunea sarcinii), funcție „float” pentru nivelarea ușoară a solului, precum și sistem auto-shift pentru un control intuitiv, atunci când utilajul folosește lama și întoarce.

Conceput pentru a avea un consum redus de energie și costuri de mici de operare, precum și pot reduce zgomotul și emisiile de evacuare, noul miniexcavator folosește un sistem auto idling ce reduce automat turația motorului până la valori de ralanti atunci când manetele de control sunt în poziție neutră pentru mai mult de patru secunde. Pentru a sprijini acest lucru, sistemul Engine Auto Stop vine în dotarea standard și va opri automat motorul atunci când se depășește un interval presetat de funcționare la ralanti.

KX085-5 are o cabină luxoasă și spațioasă nou proiectată, cu o ușă mai lată, spațiu generos pentru picioare și un scaun cu suspensie pneumatică dublu reglabil pentru un nivel mai mare de confort și manevrabilitate. În plus, noul display color LCD de 7 inch, de înaltă rezoluție, asigură vizualizarea tuturor informațiile operaționale relevante dintr-o privire rapidă. Alte caracteristici includ lumini de lucru cu LED și o cameră retrovizoare.

De asemenea, KX085-5 are o capotă cu deschidere triplă, iar componentele interne sunt optim dispuse, pentru a simplifica întreținerea de rutină. Miniexcavatorul KX085-5 are o construcție spate mai scurtă, pentru a lucra mai ușor în spații restrânse, crescând versatilitate și stabilitatea. Consola spate are protecții din fontă, ce reduc semnificativ deteriorarea utilajului pe șantierele cu spațiu limitat.

KX085-5 utilizează tehnologia sistemului de urmărire Kubota, oferind operatorilor acces la date în timp real ce pot contribui la creșterea eficienței și securității mașinii. Portalul intuitiv și ușor de utilizat poate spori productivitatea prin analiza constantă, în timp real, a parametrilor componentelor, cum ar fi ritmul de lucru al utilajului, timpii de funcționare, funcționarea efectivă, rata de ocupare (în procente), timpul de ralanti, istoricul regenerării DPF, temperaturile apei și uleiului și consumul de combustibil. În plus, portalul oferă alerte ce indică defecțiunile, minimizând astfel timpii de nefuncționare.

Securitatea sporită presupune urmărirea prin GPS a localizării lui KX085-5. În plus, este disponibilă funcția geofencing, care permite utilizatorilor setarea unor zone specifice de folosire, portalul notificând operatorii în cazul în care mașina părăsește zona prestabilită. Tot o caracteristică de securitate este și sistemul antifurt, care se asigură că doar cheile programate pot porni motorul utilajului.

MEq
By MEq mai 25, 2023 21:01