Noii cilindri compactori tandem ușori de la Ammann vin cu o serie de îmbunătățiri

MEq
By MEq decembrie 17, 2021 20:01

Noii cilindri compactori tandem ușori de la Ammann vin cu o serie de îmbunătățiri

Ammann a lansat o nouă serie de cilindri compactori tandem ușori, care sunt simplu de operat, transportat și întreținut. Cilindrii compactori își păstrează capacitatea de a lucra în linie (in-line) sau decalat (off-set), permițând compactarea lânga borduri și alte obstacole – și oferind productivitate în spații deschise.

Noile modele cu tambur dublu sunt ARX 12-2, ARX 16-2 și ARX 20-2. De asemenea, a fost introdusă o versiune combinată, ARX 16-2C, care utilizează un tambur din oțel pe față și roți cu pneuri pe spate, pentru o tracțiune mai mare și o etanșare îmbunătățită a suprafețelor.

Cilindrii sunt propulsați de motoare Kubota ce îndeplinesc standardele de emisii EU Stage V și U.S. EPA Tier 4f. O nouă setare a circuitului vibrator oferă frecvențe vibratorii extinse ce facilitează compactarea mai rapidă. „Noua setare permite creșterea frecvențelor vibratorii (3% la frecvență joasă / 6% la frecvență înaltă) – a spus Vlastimil Medek, Global Product Strategy la Ammann.

Comenzile sunt amplasate logic și intuitiv. Comutatoarele pentru lumini și vibrații au fost repoziționate, pentru un acces optim. O nouă cotieră cu un layout actualizat și funcții integrate, inclusiv frână de parcare, ajută chiar și operatorii mai puțin experimentați. Centura de siguranță portocalie permite monitorizarea siguranței membrilor echipajului, iar blocarea reproiectată a structurii ROPS protejează operatorii. Mânerul mare facilitează accesul în utilaj.

O altă îmbunătățire notabilă este trecerea ușoară între modurile de conducere. La generațiile anterioare, o astfel de acțiune necesita un tehnician de service sau un reprezentant al dealer-ului. Acum, modurile pot fi schimbate cu ușurință.

Conducerea permite ajustări fine și constante ale schimbărilor de direcție – un aspect important atunci când se lucrează pe asfalt. Hard drive-ul răspunde rapid la schimbările de direcție. Oprirea de alarmă pune utilajul în modul idle, dacă operatorul efectuează schimbări de direcție foarte bruște sau modifică semnificativ poziția manetei de deplasare.

Tampoanele din cauciuc din față/spate au fost îngroșate, lățite și mutate central. Luminile sunt integrate în șasiul utilajului pentru o protecție suplimentară (luminile de direcție și de lucru au fost amplasate central). Blocarea articulației a fost reproiectată și repoziționată, pentru o protecție mai bună.

Transportul nu a fost niciodată mai ușor și mai sigur. Sistemul de vibrații este dezactivat automat când utilajul se află în modul „încărcare” sau „transport”. Punctul central de ridicare este mai ușor de accesat, iar punctele de ancorare extinse simplifică asigurarea. Punctele de scurgere au fost mutate în locații externe, prevenind scurgerile și reducând timpul de întreținere cu 75%. Comutatorul de deconectare a bateriei se află la baza motorului, pentru un acces comod.

La fel ca generația anterioară de cilindri compactori tandem ușori Ammann ARX, si aceste modele pot funcționa în configurații de tambur decalat sau în linie. În configurație off-set e nevoie ca operatorii să urmărească doar un singur tambur, știind că al doilea va trece la o distanță sigură de un eventual obstacol. Acest lucru are ca rezultat o compactare coerentă până la obstacol. Setarea in-line, care permite o distribuție egală a forțelor de compactare, este preferată pe șantierele deschise.

Specificații:
Motor: Kubota – 15,6 kW (21.2 hp), EU Stage V/ U.S. EPA Tier 4 final
Masa operațională: 1460-1640 kg
Masa max.: 1610-1740 kg
Lățime tambur: 820–1000 mm
Operare max. în modul off-set: 48 mm

MEq
By MEq decembrie 17, 2021 20:01