Sennebogen deschide oportunităţi cu noua macara 624

MEq
By MEq octombrie 18, 2016 16:02

Sennebogen deschide oportunităţi cu noua macara 624

Prin lansarea noii macarale Sennebogen 624, producătorul bavarez a introdus o nouă categorie de utilaje: o macara cu un ciclu de funcţionare bazat pe ideea „You-call-we’ll-be-there” şi concepută pentru aplicaţii de forare a puţurilor de apă sau pentru instalarea de conducte.

Pentru situaţiile în care trebuie forate numeroase puţuri la intervale scurte de timp sau în care lucrările trebuie realizate în spații înguste, o astfel de macara mică și flexibilă este ideală. În această toamnă, Sennebogen introduce noua 624 – o unitate de bază compactă gata de instalare pentru mașinile de montat țevi și pentru operațiuni de ridicare. Noua macara „taxi” duty cycle folosește un braț pliabil, ce poate fi strâns în poziție de transport în doar trei pași simpli.

Datorită acestei tehnologii simple, macaraua este gata de lucru în doar câteva minute. În câţiva paşi, utilajul e gata, iar odată finalizată lucrarea, macaraua poate fi urcată pe remorcă şi transportată. Pe durata transportului, braţul este pliat în lateralul cabinei, de-a lungul structurii superioare a maşinii. Braţul se extinde la o lungime maximă de 19 m, cele două trolii „free-fall” de 6 t de pe structura superioară a utilajului asigurând forţa de tracţiune necesară.

Cu o greutate operaţională de 27 t și un design care o califică pentru a fi utilizată ca macara „duty cycle”, noua Sennebogen 624 este remarcabilă în clasa sa de performanță sub 30 t. Pe viitor, noua Sennebogen 624 va fi disponibilă în două variante de tren de rulare. De altfel, trenul de rulare cu șenile robuste asigură stabilitate maximă și manevrabilitate în orice teren. Varianta pe pneuri și cu stabilizatori laterali poate fi ușor folosită pentru instalarea de conducte în zone urbane.

Datorită greutăţii operaţionale reduse, macaraua poate fi instalată uşor și pe pontoane sau pe barje şi angrenată în diferite tipuri de lucrări ce necesită utilizarea de cârlige sau graifere. Noua cabină Multicab 2 asigură operatorului un spaţiu de lucru confortabil, geamul frontal având o formă concavă pentru o vizibilitate optimă, iar cel din spate, cu balamale, poate fi rabatat. De asemenea, cabina mai dispune de aer condiţionat şi un scaun modern, cu elemente de control ajustabile. Noul model de macara a fost aprobat pentru lansare internaţională.

MEq
By MEq octombrie 18, 2016 16:02