Komptech știe să facă utilaje pentru biomasă lemnoasă

MEq
By MEq decembrie 5, 2022 23:52

Komptech știe să facă utilaje pentru biomasă lemnoasă

Resturile lemnoase pot fi valorificate si pot deveni un înlocuitor durabil pentru diferiți combustibili fosili. Se pare lemnul, în procesul de ardere, eliberează exact aceeași cantitate de CO2 pe care o consumă pe durata creșterii sale. Astfel, folosind tehnologia potrivită, se poate produce bio-combustibil din deșeuri lemnoase sau resturi vegetale. Acest lucru le oferă companiilor specializate în procesarea deșeurilor verzi opțiunea de a adăuga producția de energie regenerabilă în portofoliul lor.

Procesarea de combustibil regenerabil
Componentele-cheie pentru o producție eficientă de combustibil regenerabil sunt utilajele (tocătoare, ciururi cu sită stea și separatoare de înaltă performanță). Resturile vegetale din lucrările municipale de amenajare teritorială sau rezultate în urma recoltării lemnului formează o fracție neomogenă care necesită prelucrare înainte de a putea fi folosită drept combustibil. Calitatea producției, timpul de producție, eficiența energetică și rezistența utilajului la opriri sunt factori ce influențează economia procesului. Secvența procesului este mărunțirea/tocarea, cernerea și separarea.

Tocare/mărunțire
Producerea bio-combustibilului din crengi verzi necesită, de obicei, o pre-mărunțire grosieră, astfel încât componentele lemnoase să poată fi separate cât mai curat posibil la sortarea ulterioară. Poate exista chiar o scurtă fază de putrezire în procesul de uscare a materialului. Tocătoarele cu viteză de rotație redusă (cum sunt Komptech Crambo) produc cantități mici de fracție, care nu sunt potrivite pentru producerea de bio-combustibil, iar dinții de pe Crambo sunt extrem de rezistenți la deteriorare și la contactul cu componente minerale.

Dacă materia primă are un conținut mai mare de lemn și o contaminare mai redusă cu reziduuri, un utilaj de tocat de mare viteză precum Axtor își face treaba perfect. Acesta creează bio-combustibil cu o structură fină ce poate merge direct către o centrală de încălzire sau poate fi tratat mai departe prin sortare, pentru cerințe mai exigente. Axtor poate transforma trunchiurile de copaci în așchii (chips) de înaltă calitate.

Sortare
Ciururile cu sită stea Komptech separă materialul pentru a produce fracții fine, medii și supradimensionate într-o singură trecere. De obicei, fracția medie este cea mai potrivită pentru utilizare ca bio-combustibil. Fracțiile pot fi procesate mai departe în compost, în timp ce resturile sunt returnate în procesului de mărunțire.
Pe lângă ciururile cu sită stea, pot fi folosite și ciururi cu tambur. Acestea au utilitate universală și o construcție robustă.

Separare
Pentru o calitate mai bună a bio-combustibilului, poate fi necesar un proces de curățare. De exemplu, reziduurile forestiere și deșeurile verzi municipale sunt adesea contaminate cu pietre, din timpul colectării și depozitării. Materialele minerale inerte cresc conținutul de cenușă al unui biocombustibil, care este un criteriu de calitate negativ. Contaminarea severă cu pietre reduce calitatea bio-combustibilului și, prin urmare, prețul produsului finit.
Un separator de pietre Stonefex poate îndepărta până la 90% din pietre și materiale inerte. Contaminarea cu materiale ușoare, cum ar fi folie de plastic, poate fi separată prin folosirea unui sortator pe bază de aer Hurrikan S.

MEq
By MEq decembrie 5, 2022 23:52