MARCOM Open House 2015

MEq
By MEq octombrie 29, 2015 00:21

MARCOM Open House 2015

În perioada 27-29 octombrie 2015, societatea MARCOM RMC’94, reprezentantă a renumitului brand japonez Komatsu, a organizat la sediul său din Otopeni evenimentul MARCOM Open House 2015.
Marius IANCU

Lider pe piaţa românească de utilaje industriale şi pentru construcţii, de 23 de ani încoace MARCOM oferă clienţilor săi soluţii profesioniste într-o gamă completă de echipamente de înaltă calitate. Din gama Komatsu, au fost prezentate noile excavatoare, încărcătoare şi buldozere, precum şi ultimul model de excavator hibrid, aflat deja la a treia generaţie. De asemenea, au fost expuse automacarale Grove (aparținând Grupului Manitowoc), noua serie Alpha de buldoexcavatoare Hidromek, de un nivel tehnologic ridicat, cu motoare Stage IIIB, încărcătoare cu braţ telescopic Dieci, precum şi alte produse aflate în oferta MARCOM – ciocane hidraulice INDECO, ataşamente de lucru Mantovanibenne, generatoare Cummins etc.
Evenimentul s-a deschis cu o conferinţă de presă în cadrul căreia managerul de marketing Răzvan Marcu a susţinut o prezentare a societăţii MARCOM şi a celor 23 de ani de prezenţă activă a companiei pe piaţa românească de profil. Au fost punctate aspecte ale cererii şi vânzărilor de utilaje în România vs Europa, s-a vorbit despre nivelul actual al pieţei locale, contextul şi tendinţele ei şi, nu în ultimul rând, despre tehnologia şi sistemele de ultimă generaţie regăsite pe maşinile Komatsu – KOMTRX, Hybrid, IMC (intelligent Machine Control), Autonomus şi Smart Construction. m23

În continuare o particularitate a pieţei româneşti, în gama utility, rămâne preferinţa pentru buldoexcavatoare (54% din cerere), asta deşi pieţele mature din Europa îşi îndreaptă din ce în ce mai mult atenţia spre utilaje specializate din categoria încărcătoarelor frontale compacte şi a miniexcavatoarelor. Dacă la noi în ţară, gama utility se situează la un nivel de 73-74%, în Europa, aceasta nu depăşeşte 65%. La mare distanţă de buldoexcavatoare se situează miniîncărcătoarele multifuncţionale (cu o cerere de10%), excavatoarele pe şenile (10%) şi încărcătoarele frontale (10%), România rămânând în continuare o piaţă pe care utilaje precum grederele, basculantele cu șasiu rigid sau cele articulate nu îşi găsesc locul. De altfel, grederele pierd tot mai mult teren în defavoarea buldozerelor inteligente, dotate cu sisteme telematice (care la Komatsu sunt încorporate).
De asemenea, una dintre atracţiile parcului de utilaje din curtea MARCOM a fost excavatorul pe şenile hibrid HB215LC-2, din clasa de 22 t (cea mai populară în rândul excavatoarelor), introdus de Komatsu pe piaţă în 2008 şi aflat acum la a 3-a generaţie. Actualmente, la nivel mondial există circa 3500 de unităţi vândute, acestea dovedindu-se extrem de fiabile şi economice din punctul de vedere al consumului (economie de combustibil de 30-50% faţă de un echipament similar).
IMG_0086 - Copy

MEq
By MEq octombrie 29, 2015 00:21