Daimler Truck prezintă noua generație eCanter la IAA Transportation 2022

MEq
By MEq august 18, 2022 15:13

Daimler Truck prezintă noua generație eCanter la IAA Transportation 2022

Story Highlights

  • Daimler Truck
  • Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation
  • FUSO eCanter
  • FUSO (subsidiara Daimler Truck)
  • autocamion usor pentru distributie urbana
  • battery-electric light-duty truck

Related Articles

Filiala Daimler Truck AG, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation va prezenta următoarea generație a modelului FUSO eCanter la IAA Transportation 2022 de la Hanovra, în perioada 20-25 septembrie. La fel ca predecesorul său de serie mică, noul autocamion ușor, complet electric, este partenerul ideal pentru o gamă largă de utilizări – de la distribuție în mediul urban la amenajări peisagistice, folosire municipală, servicii de remorcare și chiar pentru unele sarcini de construcții. Prezentarea noii generații eCanter la Hanovra coincide cu lansarea sa în Europa.

În plus față de gama sa largă de utilizări, următoarea generație eCanter este caracterizată de un concept ecologic și economic. Introducerea noii generații eCanter reprezintă o etapă importantă în drumul Daimler Truck către dezvoltarea unei flote de vehicule neutră din punctul de vedere al emisiilor CO2. Compania își propune ca, începând din 2039, să vândă numai vehicule ce nu emit CO2 în timpul funcționării, pe piețele din Europa, America de Nord și Japonia.

Variante noi pentru diferite nevoi ale clienților
Dezvoltarea noii generații eCanter este rezultatul a aproximativ 5 ani de operațiuni de succes ale clienților din întreaga lume, ca parte a unei producții de serie mică. Vehiculul este compatibil cu diferite caroserii, acoperind aproape toate cerințele relevante în industrie ale clienților din segmentul camioanelor ușoare între 4,25 și 8,55 t și, astfel, va contribui și mai mult în viitor la un transport urban local fără emisii.

Ani de experiență în operațiuni la nivel mondial
De la lansarea modelului eCanter în 2017, FUSO (subsidiara Daimler Truck) a fost considerat un pionier în electrificarea camioanelor și a lucrat constant la implementarea unor soluții de transport sustenabile și neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO2.

eCanter este primul autocamion ușor, complet electric, produs în serie mică de Daimler Truck. În special în utilizarea urbană, vehiculul fără emisii locale își arată punctele forte în reducerea zgomotului și a vibrațiilor în comparație cu camioanele cu propulsie convențională.

În întreaga lume, mai multe sute de vehicule eCanter sunt acum în uz în operațiunile clienților – inclusiv unele dintre cele mai mari companii de logistică din Europa. Numai în Europa, eCanter este vândut în prezent pe 13 piețe. În Europa, Japonia, Statele Unite, Australia și Noua Zeelandă, camioanele au parcurs în total aproximativ 5 milioane de km – complet electric și, prin urmare, fără emisii locale.

Noua generație eCanter este pregătită să continue această poveste de succes. Succesorul beneficiază de cooperarea continuă cu clienții eCanter din ultimii ani, în numeroase piețe. Feedback-ul clienților, precum și o evaluare continuă a datelor, cum ar fi timpii de conducere și de încărcare, transportul de marfă, topografia și temperatura, au ajutat la alinierea și mai bună a noii generații eCanter la cerințele transportului efectiv de zi cu zi. Vehiculul va fi fabricat la uzinele FUSO din Tramagal (Portugalia) și Kawasaki (Japonia).

Povestea de succes FUSO Canter
Alături de eCanter și de modelul eCanter de ultimă generație, FUSO Canter cu propulsie convențională este deja cunoscut, de mai bine de o jumătate de secol, pentru variabilitatea, robustețea și fiabilitatea sa. În fiecare an se construiesc aproximativ 100.000 de unități ale modelului Canter, care sunt vândute în întreaga lume. În 2021, FUSO a lansat noua generație Canter, cu caracteristici avansate de siguranță, confort și design.

În Europa, FUSO este prezentă în peste 30 de țări cu Canter în segmentul de 3,5 t până la 8,55 t. Sediul central de vânzări și post-vânzare este situat în Stuttgart. Canter este fabricat pentru piețele europene la Tramagal (Portugalia). Mai mult de jumătate din componentele și piesele utilizate într-un Canter provin din producția europeană. În întreaga Europă, peste 800 de puncte de service asigură mobilitatea clienților în orice moment.

Mitsubishi Fuso Bus and Truck Cooperation (MFTBC) este o filială a Daimler Truck și unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale din Japonia. Marca FUSO este o emblemă a portofoliului Daimler Truck din Asia, cu o gamă completă de produse pentru o mare varietate de condiții de exploatare. FUSO și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare la începutul anului.

MEq
By MEq august 18, 2022 15:13