Tana Second Life – sau programul de reconstruire a utilajelor TANA

MEq
By MEq decembrie 4, 2024 17:36

Tana Second Life – sau programul de reconstruire a utilajelor TANA

Story Highlights

  • TANA
  • programul Tana Second Life
  • reconstructie utilaje
  • compactoare de deseuri TANA
  • tocatoare TANA
  • refurbishment, rebuild or upgrade
  • rebuilt machines
  • second life

Related Articles

Efectuarea reparațiilor și întreținerii în timpul ciclului normal de viață al utilajului îi permite acestuia să funcționeze cât mai eficient posibil pe parcursul duratei de exploatare planificate. Reconstrucția, pe de altă parte, urmărește să-i redea utilajului o a doua viață.

În procesarea deșeurilor solide, există o nevoie tot mai mare de a reconstrui utilajele. Programul Tana Second Life prelungește semnificativ ciclul de viață al utilajelor, reducând în același timp consumul de materiale necesare pentru fabricarea de noi mașini, diminuând pierderile și minimizând emisiile. În prezent, Tana testează modalitatea prin care să dubleze în mod sustenabil și profitabil durata de viață a utilajului – cu alte cuvinte, cum să ofere mașinii o a doua viață.

Reconstrucțiile au avantaje financiare și de mediu
Renovarea, reconstrucția sau modernizarea în timp util a principalelor componente ale unui compactor de deșeuri sau tocător, în principal motorul, oferă atât beneficii financiare, cât și de mediu. Când motorul diesel și componentele hidraulice principale ajung la finalul duratei de viață prevăzute după 10.000 de ore de funcționare, acestea trebuie fie complet recondiționate, fie înlocuite.

Pe baza unei evaluări a stării, se poate calcula în avans când este fezabilă o reconstrucție. Utilizarea datelor pentru a prezice întreținerea este deja o realitate, deoarece utilajele de azi sunt deja compatibile cu diagnosticarea de la distanță. Cunoscând toate nivelurile de presiune și alertele de defecțiune, nevoia de recondiționări poate fi evaluată în prealabil.

Monitorizarea de la distanță produce date nu numai despre orele de funcționare, ci și despre cât de greu a fost folosit utilajul. Când se acumulează o cantitate suficientă de date, estimarea necesității de renovare și a costurilor devine mai precisă.

Designul modular simplifică reconstrucțiile
Procesele de dezvoltare și producție ale TANA s-au axat întotdeauna pe asigurarea celei mai lungi durate de viață posibilă și pe întreținere ușoară. Facilitarea înlocuirii componentelor și anticiparea nevoilor de întreținere înseamnă mai puține materiale care trebuie înlocuite deodată. Astfel, timpii de inactivitate pot fi cât mai scurți posibil.

Designul modular al utilajelor TANA simplifică, de asemenea, reconstrucțiile, deoarece pot fi înlocuite unități întregi. În viitor, va fi posibilă chiar înlocuirea motorului diesel cu un grup motopropulsor electric.

În practică, reconstrucțiile sunt efectuate de parteneri certificați TANA, conform unui model de operare comun. Componentele de înaltă calitate și procesele certificate garantează că utilajele reconstruite își păstrează performanțele inițiale.

Economie circulară durabilă și profitabilă
Reconstrucțiile trebuie justificate nu numai din rațiuni de mediu, ci și financiare. Ele trebuie să fie profitabile pentru proprietari, dar și pentru Tana și partenerii săi de reconstrucție. Deși proporțiile componentelor reciclabile variază, reconstrucția este o opțiune semnificativ mai ieftină decât achiziționarea unui utilaj nou. Diferența față de o nouă achiziție poate fi în intervalul de la 30 la 70 la sută, în funcție de vechimea utilajului și de nivelul de recondiționare.

În timpul programului de reconstrucție, structurile valoroase ale șasiului utilajului sunt păstrate. Proprietarul utilajului primește garanții pentru componentele principale care sunt înlocuite, precum și posibilitatea de a achiziționa o garanție extinsă.

Atunci când necesitatea unei reconstrucții este anticipată sistematic și reconstrucția este efectuată conform planificării, se pot face economii semnificative ale costurilor de investiție. Productivitatea antreprenorului crește, de asemenea, atunci când există și mai puține întreruperi în producție sau când acestea sunt scurte. TANA are un plan clar pentru produsele sale, care oferă o modalitate de a gestiona faza finală a ciclului lor de viață cu cel mai mic impact posibil pentru mediu.

Compania finlandeză are un program separat de reciclare și recondiționare a componentelor principale, cum ar fi motoarele diesel. Utilajele scoase din uz înseamnă în principal componente din oțel care pot fi valorificate ca metal reciclat, în timp ce unele componente pot fi recuperate ca piese de schimb.

TANA se implică în economia circulară, ceea ce presupune tocmai extinderea ciclului de viață al utilajelor. Reconstrucția reduce costurile de mediu și pe cele ale producției de mașini. Este, în esență, o operațiune care reduce amprenta de carbon a transportului internațional și menține suportul și service-ul aproape de client.

Deși produsele TANA nu necesită folosirea de metale rare, extinderea ciclului de viață al utilajelor prin reconstrucție reduce deșeurile și economisește resursele naturale limitate. De exemplu, producția de oțel este una consumatoare de energie și o sursă majoră de emisii. Vizând o economie circulară, TANA continuă să dezvolte și să producă utilaje noi, mai eficiente din punct de vedere energetic, dar poate, de asemenea, să desfășoare activități profitabile prin recondiționarea pieselor și echipamentelor. Ponderea întreținerii și a pieselor de schimb în economia circulară este în creștere.

MEq
By MEq decembrie 4, 2024 17:36