Noile instalații de foraj subteran „jumbo” și „bolter” împart o platformă comună

MEq
By MEq ianuarie 12, 2021 15:57

Noile instalații de foraj subteran „jumbo” și „bolter” împart o platformă comună

Pentru aplicații miniere subterane în rocă dură, Komatsu Mining a lansat recent noile instalații de foraj frontal jumbo și bolter ce împart același șasiu și sistem de control. Utilajele sunt concepute pentru a satisface nevoile din industria minieră, pentru o mai mare productivitate și versatilitate, având acum costuri mai mici.

Dezvoltat pe baza cercetărilor ample și ca urmare a colaborării cu clienții, noul utilaj de foraj ZJ21 jumbo de clasă mică și noul ZB21 bolter folosesc o platformă comună care le permite operatorilor să convertească un model jumbo într-unul bolter sau invers. Platforma oferă un design comun 100% între modelele bolter și jumbo, din spate până la structura externă a brațului, ceea ce conduce la o conversie perfectă.

Noile instalații de foraj subteran Versatilitatea oferită de platforma comună a fost creată pentru a obtine avantaje în ceea ce privește eficiența pe șantier și – folosind componente, service și întreținere comune – să contribuie la reducerea costurilor. În plus, comenzile operatorului sunt universale între modelele jumbo și bolter.

Utilajul de foraj jumbo ZJ21 este conceput pentru a avea o acoperire excelentă, folosind o platformă jumbo de mici dimensiuni (pentru o acoperire frontală de până la 66 mp). Datorită designului său unic, brațul nu intră în contact cu cabina operatorului sau cu șasiul utilajului, atunci când execută foraje oriunde în zona frontală.

Platforma de foraj frontal în rocă ZB21 permite operatorilor să execute ancoraje în orice direcție și este capabilă să manipuleze o ancoră de până la 2,5 m. Operatorii pot efectua 100% din ciclul de ancoraje din interiorul cabinei folosind ecranul integrat și sistemul inovator de injecție chimică, pentru operațiuni miniere subterane cu risc minim.

Ambele utilaje – ZJ21 jumbo si ZB21 bolter – sunt disponibile în versiunea cu motor diesel, pentru anul acesta fiind anunțată și o opțiune pe bază de baterii.

MEq
By MEq ianuarie 12, 2021 15:57