O nouă bornă pentru Caterpillar: livrarea camionului articulat Cat cu numărul 50.000

MEq
By MEq august 1, 2018 01:27

O nouă bornă pentru Caterpillar: livrarea camionului articulat Cat cu numărul 50.000

Într-un an cu numeroase repere semnificative pentru camioanele CAT de exploatare minieră și de infrastructură, Caterpillar anunță livrarea camionului său articulat cu numărul 50.000 de la unitatea de producție din Peterlee, U.K. Încă de la debutul producției de camioane articulate sub marcă proprie, în 1985, Caterpillar s-a impus ca lider în segmentul camioanelor articulate.

„Camionul articulat a fost un element-cheie al liniei de produse de bază Caterpillar încă de când a fost proiectat în Peterlee, orașul care întotdeauna a fost casa sa. Mulțumesc întregii echipe pentru dedicarea de care a dat dovada pentru a îmbunătăți încontinuu proiectarea, fabricarea și susținerea acestor camioane mari pentru clienții noștri”, a spus Brent Losey, manager de produs pentru camioane articulate. „Camioanele articulate Cat îi ajută pe clienții noștri să își îndeplinească obiectivele pe șantierele de construcții și în exploatările miniere din întreaga lume. Suntem mândri să vedem mașina cu numărul 50.000 ieșind de pe linia de asamblare și privim în perspectivă către următoarele 50.000 de unități!”

În timpul unei ceremonii organizate recent la sediul din Peterlee, compania Trader Construction din New Bern, Carolina de Nord, SUA, a primit mașina cu numărul 50.000. Carl Huddle, președintele Trader, și Gregory Poole, dealer-ul Cat, au primit cheile celui mai nou camion articulat Cat 745 de 41 de tone. „Trader și dealerul Cat, Gregory Poole, au avut o relație foarte strânsă ce datează încă din anii ʹ60, de-a lungul timpului compania achiziționând sau închiriind un total de 500 de camioane articulate din clasa de 36 de tone”, a afirmat Anthony Pollock, director de marketing pentru Caterpillar.

O nouă bornă pentru Caterpillar: livrarea camionului articulat Cat cu numărul 50.000

Echipat cu noua cabină de top, recent modernizată, camionul articulat Cat 745 oferă o ușurință mai mare de operare, o vizibilitate neobstrucționată în spate și niveluri mai mici de zgomot în cabină cu 7 dB față de modelele anterioare. Noul levier de comandă comună asigură un control eficient al vitezei mașinii și al funcțiilor de basculare a benei pentru îmbunătățirea timpilor de ciclu. Dispunând de un mod de operare economic pentru îmbunătățirea medie cu 5% a consumului de combustibil, grupul motopropulsor al camionului include un motor Cat C18 ACERT cu o putere netă de 504 hp (375 kW), echipat cu o gamă de platforme de control al emisiilor pentru a respecta standardele globale de mediu. Camionul articulat Cat 745 adună o serie de tehnologii integrate standard, precum Product Link, Cat Production Management și Cat Detect cu Stability Assist, pentru a monitoriza, gestiona și îmbunătăți operațiunile de șantier.

Cu o moștenire ce datează de pe vremea companiei DJB Design & Engineering Ltd., familia camioanelor articulate Cat de astăzi constă din șase modele cu trei axe, cu sarcini utile nominale de la 24 până la 41 de tone și capacități de încărcare a benei de la 15 până la 25 m3. În 1985, Caterpillar a prezentat în premieră un camion articulat de 36 de tone, modelul D400. De atunci, Caterpillar este un producător de top în clasa camioanelor articulate de +36 de tone.

MEq
By MEq august 1, 2018 01:27