Încărcătoarele Case ţin piept condiţiilor grele dintr-o unitate de procesare a deşeurilor

MEq
By MEq noiembrie 18, 2016 17:29

Încărcătoarele Case ţin piept condiţiilor grele dintr-o unitate de procesare a deşeurilor

Compania belgiană Imog de procesare a deșeurilor a ales Case ca furnizor de încărcătoare frontale, deoarece acestea răspund așteptărilor ridicate ale instalațiilor care operează practic non-stop în condiții dure și nu își pot permite timpi morţi.

Imog oferă servicii de management integrat al deşeurilor pentru 11 municipalități din provincia Flandra de Vest, în Belgia. Compania contribuie la folosirea sustenabilă și responsabilă a materialelor și energiei, ajutând comunitățile pe care le deserveşte să reducă la minimum deșeurile, să recupereze materiile prime și să obţină energie din surse regenerabile. Pentru aceasta, Imog operează două unităţi de tartare a deşeurilor: Imog Moen, unde procesează deșeuri pentru compost, se ocupă de resturile de cenușă, deșeurile din lemn și sortează deșeuri voluminoase; și Imog Harelbeke, pentru deșeuri PMD (ambalaje realizate din plastic sau metal și cutii de carton pentru băuturi), hârtie și carton.

În operațiunile de management al deșeurilor, așteptările sunt ridicate în dreptul echipamentelor, deoarece acestea lucrează practic non-stop, șapte zile pe săptămână, în condiții foarte dure. Imog îşi reînnoiește în mod regulat utilajele, pentru a maximiza productivitatea flotei, iar în ultimii 20 de ani a fost un client loial al mărcii Case. Ultimele noutăţi din flota sa de utilaje sunt cinci încărcătoare frontale pe pneuri Seria F, achiziționate în ultimii doi ani. Cele trei unități 821F și două 1021F lucrează în două instalații de reciclare, încărcând camioane și manipulând o varietate de materiale.

“Avem nevoie ca încărcătoarele noastre frontale să fie foarte puternice, dar să aibă un consum de combustibil cât mai mic posibil. De asemenea, trebuie să ofere o bună vizibilitate operatorului, deoarece lucrează în medii aglomerate. Astfel, încărcătoarele Case ne oferă toate acestea, iar operatorii noştri apreciază în plus şi confortul acestor utilaje”, afirmă Jeroen De Craemere, manager de achiziţii şi inginer de proiect la Imog.

Seria F de încărcătoare de pneuri are caracteristici ideale pentru aplicațiile de manipulare/încărcare a deșeurilor, începând de la tehnologia Hi-eSCR și de la amplasarea motorului în spate şi până la pachetul de răcire heavy-duty. Tehnologia HI-eSCR nu necesită filtru de particule sau sistem EGR; aceasta folosește componente “built-for-life” și nu presupune întreținere, fiind eficientă din punctul de vedere al consumului de combustibil. Are avantajul de a oferi siguranță atunci când se lucreză în apropierea materialelor inflamabile, precum așchii de lemn, deoarece temperatura maximă a gazelor de evacuare este cu 200 °C mai mică decât ar fi dacă ar folosi DPF. Acest lucru este deosebit de util în instalații unde încărcătoarele lucrează cu materiale inflamabile, precum hârtie, carton și lemn. O altă caracteristică extrem de importantă în aplicațiile de manipulare a deșeurilor este opțiunea Case Heavy-duty Cooling, ce previne înfundarea radiatorului.

Încărcătoarele frontale pe pneuri din Seria F achiziţionate de Imog sunt adaptate condiţiilor specific din aceste instalaţii de prelucrare a deşeurilor. Utilajele mai dispun, printre altele, de cameră video retrovizoare, pentru o manevrare uşoară şi sigură în spaţii aglomerate, cabină presurizată, ce protejează operatorul de condiţiile exterioare cu praf, dar şi de protecţie pentru geamul frontal.

MEq
By MEq noiembrie 18, 2016 17:29