iF Design Awards 2022

MEq
By MEq aprilie 18, 2022 20:32

iF Design Awards 2022

Story Highlights

 • iF Design Award 2022
 • Iveco T-Way
 • Liebherr TA230
 • Excavator hidraulic Sunward seria Tailless
 • harvester forestier Ponsse Scorpion
 • Vehicul electric autonom de tractare Toyota
 • Autospecială de pompieri pentru aeroporturi Volkan
 • stivuitor cu catarg Toyota BT Reflex E-series
 • Stivuitor electric contrabalansat Toyota Traigo 80
 • Transpalet electric cu platforma Jungheinrich ERE 225i
 • buldoexcavator Hidromek Seria K4
 • miniexcavator Doosan DX 55R

Related Articles

Reper al excelenței în design, deja prestigiosul iF Design premiază în fiecare an cele mai notabile dezvoltări de produs din industrie. Iar pentru că utilajele, echipamentele și mașinile pentru construcții sunt obiectul nostru de activitate, ne vom rezuma la acestea, în categoria „Product Design”. Pentru anul 2022 avem următorii premianți. | M Equipment

IVECO T Way | Camion greu off-road
IVECO T Way este un camion „all-purpose” puternic și dur pentru misiuni off-road. Este conceput pentru a-și face treaba în orice condiții. A fost proiectat cu atenție la detalii pentru a se asigura că nu este doar robust și funcțional, ci și plăcut la condus. Designul său are un stil ce reflectă tehnologia de sub capotă. Tehnologia „L Hi Traction” garantează siguranța în condiții extreme, împreună cu o cutie de viteze Hi Tronix cu 16 trepte. Liniile sale unice creează baza designului modern al Iveco, aducând stil într-un segment care, în mod tradițional, este mai conservator.

Liebherr TA 230 | Camion articulat
Noul TA 230 este un camion articulat din clasa de 30 t, dezvoltat în primul rând pentru transportul materialului excavat, în industria minieră și în proiecte de infrastructură. Conceptul modern de camion a fost conceput pentru o sarcină utilă maximă și o operare susținută pe teren accidentat. Puterea și agilitatea camionului se reflectă în toate zonele designului său unghiular și dinamic. În dezvoltarea lui, Liebherr a pus accent pe îmbunătățirea vizibilității din cabină, a manevrabilității și a lățimii maxime de transport de 3 m.

Sunward seria Tailless | Excavator hidraulic
Este un mini-excavator rază scurtă de rotire (tailless) echipat cu un motor Yanmar. Cu o masă de doar 2650 kg, este foarte transportabil. Cabina adoptă o structură tip schelet care se conformează standardului FOPS/TOPS și este echipată cu un scaun cu suspensie ce absoarbe șocurile, are un cadru de protecție superior și alte dispozitive.

Noua cabină a lui PONSSE Scorpion | Harvester forestier
Noua cabină de pe modelul Ponsse Scorpion abordează două dintre principalele preocupări ale harvesterelor forestiere – crearea unui mediu de lucru ergonomic și confortabil pentru operator și un impact minim asupra mediului înconjurător. Unul dintre avantajele metodei de tăiere cut-to-tength este că trunchiurile arborilor nu trebuie târâte prin pădure către o zonă de procesare, rezultând astfel mai puține daune și perturbări ale solului. Noul design al cabinei permite operatorilor să fie mai preciși și mai subtili. Cabina harvesterului Scorpion atenuează semnificativ condițiile neergonomice în care aceste utilaje lucrează.

Tractor autonom Toyota | Vehicul electric autonom de tractare
Este un tractor pentru remorcarea containerelor cu bagajele și marfa în aeroporturi. Este echipat cu o funcție de conducere autonomă de nivel 3 sau echivalent și are ca scop îmbunătățirea domeniului de transport aeroportuar cu forță de muncă intensivă. Este un vehicul electric de înaltă performanță cu o eficiență comparabilă cu a unui vehicul cu motor cu ardere internă, contribuind la reducerea amprentei de carbon.

Volkan clasa Lion | Autospecială de pompieri pentru aeroporturi
Clasa Lion este un camion specializat în operațiuni de salvare și stingere a incendiilor în aeroporturi. Capacitatea de intervenție rapidă și componentele de ultimă generație fiabile răspund provocărilor pompierilor. Datorită utilizării materialelor compozite, motorului și sistemului de transmisie care a fost dezvoltat special pentru aplicații ARFF, autospeciala are un comportament dinamic și performant. Volkan Lion este singurul vehicul care are un design complet compozit al cabinei, o arhitectură inovatoare modula, ceea ce îl face unic și eficient pe piață.

BT Reflex E-series | Stivuitor cu catarg
De la cabina înclinabilă la direcția la 360°, de la curent alternativ la frânare regenerativă, de la controlul tranzițional al ridicării la telematică integrată: Toyota MH a fost de-a lungul anilor un lider în domeniu. Cu noua serie BT Reflex, Toyota Material Handling stabilește noi repere pentru siguranță, ergonomie și eficiență energetică. Seria BT Reflex E este singurul stivuitor retractabil din lume cu cabină înclinabilă. Este conceput pentru a reduce riscul de efort pentru operator în aplicații repetitive de înălțime.
iF Gold Statement
Este o sarcină grea să proiectezi utilajul perfect, totuși asta a făcut Toyota MH cu noul stivuitor cu catarg BT Reflex din seria E. Este exemplul de design remarcabil în fiecare dimensiune, ridicând ștacheta în ceea ce privește siguranța, ergonomia și eficiența energetică. Acest stivuitor prietenos cu operatorul este un binemeritat Gold Winner.

Toyota Traigo 80 | Stivuitor electric contrabalansat
Este proiectat și construit pentru rezistență și durabilitate în cele mai dure medii. Compartimentul „fully floating” protejează operatorul de zgomot și vibrații, oferind o experiență plăcută de condus. Cabina confortabilă, deschisă și reglabilă pune toate comenzile la îndemâna operatorului, iar ecranul tactil asigură o interacțiune ușoară între stivuitor și operator. E disponibil cu baterie litiu-ion, într-un design robust atât pentru operațiuni în interior, cât și în exterior.

Jungheinrich ERE 225i | Transpalet electric cu platformă
Economie maximă de spațiu – siguranță maximă câștigată. Transpaletul electric cu operare la mică înălțime Jungheinrich ERE 225i face parte din prima serie de transpalete din lume cu baterie litiu-ion complet integrată. Este cu până la 300 mm mai scurt decât predecesorul său și îi permite operatorului să îl manevreze cu cea mai mare agilitate. Platforma suspendată protejează operatorul din trei părți și crește productivitatea datorită ergonomiei și confortului perfect. Chiar și în timpul pauzelor scurte, bateria poate fi reîncărcată cu ușurință la orice priză, datorită încărcătorului încorporat.

Hidromek Seria K4 | Buldoexcavator
HİDROMEK Seria K4 este un utilaj terasier ce poate fi utilizat în condiții on-road și off-road. Alături de principalele sale funcții precum săparea și încărcarea, HMK Seria K4 poate efectua multe operațiuni precum spargere, nivelare, manipulare etc. cu opțiunile sale de unelte de lucru. Are cel mai mare volum de cabină din clasa sa, iar noul sistem HIDROMEK Opera îi permite operatorului să lucreze în față și în spate folosind joystick-ul integrat în cotiera scaunului.

Doosan DX 55R | Miniexcavator
DX 55R are un design reprezentativ și este un model emblematic al Global Mini Excavator (GMEX), care este noua linie Hyundai Doosan Infracore cu care va intra pe piața globală de miniexcavatoare de 2-6 tone. Răspunzând normelor regionale privind emisiile, motorul D18 Stage V a fost aplicat tuturor gamelor, asigurând performanțe excelente de control, putere de excavare și performanță de ridicare – performanțe importante ale excavatoarelor mici, la un nivel superior concurenților. Noua cabină maximizează confortul, beneficiind de un display de 8 inch, de performanța sistemului de aer condiționat, de aspectul ergonomic și de versatilitatea utilajului, pentru a ține pasul cu schimbările de pe piață.
Câștigătorii ediției iF Design Award 2021 pot fi găsiți aici.

MEq
By MEq aprilie 18, 2022 20:32