Sandvik lansează forezele cu ciocan de suprafață seria Ranger DXR fără cabină

MEq
By MEq ianuarie 16, 2019 15:58

Sandvik lansează forezele cu ciocan de suprafață seria Ranger DXR fără cabină

Ca răspuns la solicitările clienților, Sandvik Mining and Rock Technology își extinde seria Ranger DX de foreze cu ciocan hidraulic de suprafață cu două versiuni Ranger DXR fără cabină, pentru a crește siguranța în cele mai dificile aplicații de carieră și de construcții.

Astfel, seria Ranger DX, potrivită pentru operațiuni în sectoarele de construcții, cariere și exploatări miniere de suprafață, este acum extinsă cu două noi foreze fără cabină, ce au la bază modelele Ranger DX600 și DX800, denumite Ranger DX600R, respectiv DX800R.

Noile foreze Ranger DXR pot ajunge în locuri care sunt riscante pentru operatori și acolo unde alte utilaje similare nu pot opera. În principal, acestea au caracteristicile forezelor de suprafață convenționale Ranger DX, oferă fiabilitate și o acoperire mare de forare (de la raza standard de 17.6 m2 până la 26.4 m2, opțional), toate într-un pachet mai ușor și mai mobil – o soluție superioară pentru condiții periculoase, acolo unde forarea în siguranță și cu rezultate necesită capabilitați avansate de control de la distanță (radiocontrol).

Forezele cu ciocan hidraulic de suprafață Ranger DXR fără cabina sunt ideale pe terase instabile sau pe margini periculoase specifice aplicațiilor de construcții de drumuri și căi ferate, foraje de fundații, lucrări de executare a șanțurilor pentru conducte. Cele mai periculoase dintre aceste sarcini extrem de exigente pot fi imposibil de executat fără un control eficient de la distanță, care îi permite operatorului să aleagă întotdeauna cea mai bună poziție în termeni de siguranță și vizibilitate. Panoul de comandă de la distanță include și funcționalități de control al deplasării pentru mișcări rapide de la o gaură la alta și detectarea precisă a găurilor.

Suprastructura pivotantă asigură o acoperire impecabilă de forare și o stabilitate superioară datorită soluției inovatoare de contragreutate și oferă o bază solidă pentru perforare chiar și în condiții de terenuri extreme. În ceea ce privește productivitatea, suprastructura pivotantă a lui Ranger DXR permite până la 60% mai multe găuri perforate comparativ cu forezele convenționale cu ciocan de suprafață. Împreună cu sapele puternice și cu sistemul de control al forajului Rock Pilot+, seria Ranger DXR este sinonimă cu productivitatea de top în rândul instalațiilor de foraj fără cabină.

Seria Ranger DXR e proiectată pentru gama de diametre ale găurilor de la 64 până la 127 mm, cu prăjini de dimensiuni între 38 și 51 mm. Configurația standard a mașinii poate fi îmbunătățită suplimentar cu peste 30 de opțiuni utile, precum raza extinsă de pivotare a suprastructurii, sisteme avansate de măsurare și îmbunătățirea controlului prafului.
Pentru contractorii care lucrează în zone urbane, opțiunea Noise Guard va fi probabil destul de atractivă, întrucât structura de acoperire simplă și robustă oferă o reducere totală a zgomotului de peste 10 dB. Poate fi un avantaj decisiv la licitarea pentru contracte cu limitări stricte de zgomot.

MEq
By MEq ianuarie 16, 2019 15:58