Noile compactoare din seria B se adaptează din mers condiţiilor dificile

MEq
By MEq ianuarie 29, 2016 10:37

Noile compactoare din seria B se adaptează din mers condiţiilor dificile

Noile compactoare de sol SD75B, SD115B şi SD135B de la Volvo CE au tehnologie avansată care se adaptează aplicaţiei şi şantierului, conferind un nivel maxim de versatilitate şi performanţă.

Sunt utilaje versatile şi inteligente ce ajută operatorul să atingă cel mai înalt nivel de performanţă şi eficienţă, indiferent de cerinţele sarcinilor. Sistemul avansat de comandă a tamburului îi permite operatorului – prin intermediul unei console uşor de utilizat – să regleze frecvenţa şi amplitudinea, compensând astfel schimbările survenite în tipul şi condiţiile de sol. Dotarea standard include două setări de frecvenţă, cu posibilitatea de a include cinci astfel de setări ca dotare opţională. Se poate selecta o amplitudine înaltă sau joasă pentru a regla forţa dinamică a tamburului în funcţie de lucrare şi de adâncimea materialului. În plus, forţa centrifugă optimizată şi funcţia de auto-vibraţie îmbunătăţesc performanţa, uşurinţa în operare şi productivitatea.

Sistemul de tracţiune oferă posibilităţi excelente de căţărare şi tracţiune în aplicaţii dificile (pante abrupte sau suprafeţe alunecoase), prevenind patinarea tamburului sau a roţilor şi asigurând o pantă maximă, o performanţă şi o productivitate excelente.
Compactoarele din seria B pot fi asamblate în trei configuraţii diferite şi sunt disponibile în varianta cu tambur neted sau cu tambur cu picioare de compactare. De asemenea, compactorul poate fi convertit rapid şi uşor de la configuraţia cu tambur neted, prin ataşarea cu ajutorul clemelor a unui tambur cu picioare de compactare – ceea ce îi îmbunătăţeşte şi mai mult versatilitatea.

Excepţional de eficient
Motorul Volvo, conform cu norma Stage IV, conferă un cuplu ridicat la turaţie redusă, asigurand un nivel redus de emisii şi un consum scăzut de combustibil. Modul ECO este in dotarea standard la modelele SD75B, SD115B şi SD135B, reducând consumul de combustibil cu 40% prin adaptarea turaţiei motorului la modul de operare. În plus, noul design excentric conferă viteze de accelerare mai rapide la o presiune mai scăzută, pentru o mai bună eficienţă a consumului de combustibil.
Sistemul de regenerare pasivă curăţă automat filtrele în timpul funcţionării normale, fără a necesita intervenţia operatorului şi fără vreun impact negativ asupra performanţei. În acelaşi timp, ventilatorul cu acţionare hidraulică şi turaţie variabilă intră în funcţiune doar atunci când este necesar. Turaţiile mai reduse ale lui reduc nivelul de zgomot, ceea ce sporeşte confortul operatorului şi reduce costurile de proprietate totale.

Confort şi control
Cabina dispune de vizibilitate excelentă, elemente de comandă ergonomice şi grupate la un loc, fiind un mediu confortabil. E certificata ROPS/FOPS si prevăzută cu o suprafaţă vitrată de la podea până la plafon, pentru o vedere optimă asupra şantierului de lucru, cu linii de vizare clare până la nivelul tamburului din faţă, iar scaunul complet reglabil se roteşte şi glisează pentru a spori şi mai mult vizibilitatea şi confortul. Noul ecran color afişează informaţii operaţionale şi diagnostice cheie, fiind uşor vizibil chiar şi în condiţii de lumină solară puternică.

Robuste şi fiabile
Noile Volvo SD75B, SD115B şi SD135B se numără printre cele mai robuste şi durabile compactoare de sol de pe piaţă. Tamburul pentru regim greu de lucru, articulaţia centrală şi componentele cadrului din faţă sunt proiectate şi fabricate pentru a conferi longevitate şi performanţă. Cadrele sunt sudate şi construite din oţel de înaltă calitate, sudurile precise şi uniforme garantând o structură robustă. Toate componentele şi elementele electronice au fost mutate în interiorul cabinei şi montate pe peretele posterior, pentru a le proteja de fenomenele climatice.

Cabina basculantă este prevăzută ca dotare standard la modelele seriei B, pentru a permite accesul uşor la toate componentele hidraulice. Capota motorului se ridică prin acţionare electrică pentru un acces amplu la compartimentul motor de la nivelul solului. Operaţiunile de întreţinere şi inspecţiile pot fi efectuate mai eficient, asigurand timpi minimi de nefuncţionare si sporind productivitatea şi fiabilitatea.

MEq
By MEq ianuarie 29, 2016 10:37