Sennebogen 825 E impune un nou standard în manipularea materialelor
Related Articles
Noua generaţie de încărcătoare-manipulatoare Sennebogen 825 întregeşte gama producătorului germman de utilaje folosite în industria manipulării lemnului, a deşeurilor şi a materialelor reciclabile. Cu o greutate operaţională de 28,8 t (în versiunea pe roţi) sau 32 t (în versiunea pe şenile), 825 E ca utilaj standard acoperă o plajă largă de aplicaţii în domeniul manipulării materialelor.
Odată cu noua versiune a popularului 825 în actuala serie E, Sennebogen propune un utilaj cu lungimi ale braţului între 12 şi 14 m, deja consacrat ca echipament versatil pentru clienţii din întreaga lume, în seria anterioară. Astfel, ca utilaj fiabil, polivalent, Sennebogen 825 se impune în numeroase domenii de aplicaţii, de la reciclarea deşeurilor şi a materialelor vrac până la sortarea şi încărcarea lemnului. Graţie șasiului cu 4 stabilizatori, pentru versiunea pe roţi, sau celui cu şenile, modelul 825 se impune ca un utilaj sigur şi fiabil.
În afara lungimilor de braţ diferite, sistemul modular testat Sennebogen oferă posibilitatea personalizării versiunilor, cu trenuri de rulare speciale, soluţii staţionare şi chiar acționare electrică. Utilajul dispune de binecunoscuta cabină Maxcab, elevată hidraulic 2.7 m, dotată cu scaun confortabil, încălzit, şi aer condiţionat. Graţie poziției înalte a cabinei şi suprafeţei mari vitrate, vedera operatorulu asupra zonei de lucru este optimă.
Sennebogen 825 E este echipat cu un motor diesel Cummins de 129 kW, care, în cele două versiuni ale sale, este conform cu normele de emisii Tier 4F şi Tier 3a. Datorită tehnolgiilor testate Green Efficiency şi caracteristicilor robuste ale seriei E, clienţii pot realiza economii ale consumului de combustibil de până la 25%, comparativ cu seria precedentă.
Ca alternativă la motorul diesel obişnuit, la cererea clienţilor, Sennebogen 825 este disponibil şi într-o versiune cu acţionare electrohidraulică, ce include un concept de motor electric de 110 kW. Astfel, printre principalele avantaje se pot regăsi: costuri operaţionale reduse cu până la 50%, niveluri reduse de zgomot şi posibilitatea de a lucra fără întreruperi, cauzate de nevoia de realimentare a maşinii. De asemenea, maşina poate lucra cu sarcini de până la 3.6 t, având o rază de lucru de până la 14 m, iar standardele de siguranţă sunt la cele mai înalte niveluri (acces uşor la punctele de întreţinere, balustrade, pasarele de acces pe structura superioară a maşinii, lumini frontale cu LED, camere video laterale şi în spate).