Un performer complet: noul încărcător frontal Komatsu W200-8

MEq
By MEq septembrie 14, 2017 21:36

Un performer complet: noul încărcător frontal Komatsu W200-8

Komatsu Europe prezintă noul încărcător frontal WA200-8, un performer pentru cele mai multe şantiere, cu un sistem de cuplă rapidă uşor de utilizat, motor Stage IV și un consum de combustibil cu până la 4% mai mic.

Având la bază beneficiile recunoscute ale modelului precedent, Komatsu WA200-8 oferă clienților o combinație remarcabilă de stabilitate, putere de rupere și efort de tracțiune. Accelerația motorului a fost crescută, iar timpul de ridicare a brațului a fost îmbunătățit pentru o productivitate mai mare și economii de combustibil. Transmisia hidrostatică (HST) la a patra generație contribuie la prelungirea duratei de viață a frânei, datorită frânării dinamice, în timp ce modul S oferă operatorului un control maxim în condiții de teren alunecos. Această ultimă noutate din familia de încărcătoare pe roți Komatsu îmbină productivitatea ridicată, confortul îmbunătățit al operatorului și consumul redus de combustibil.

Motor Komatsu Stage IV: consum mai mic, aer mai curat
Greutatea operaţională a lui WA200-8 variază între 11.715 și 12.015 kg. Motorul SAA4D107E-3 are o putere netă de 94 kW (126 CP). Catalizatorul de oxidare diesel Komatsu (KDOC) și celelalte componente de post-tratare lucrează împreună cu motorul pentru o eficiență îmbunătățită și o durată mai lungă de viață. Un nou sistem integrat de reducere catalitică selectivă (SCR) reduce emisiile de NOx cu 80% folosind AdBlue. Sistemul electronic de control al motorului gestionează debitul de aer, injecția de combustibil, parametrii de combustie și funcțiile de post-tratare. Sistemul Auto-Idle Shutdown reduce timpii de relanti, economiseşte combustibil; oprește automat motorul și aplică frâna de parcare și blocarea hidraulică după un interval de timp prestabilit.

Costuri reduse de operare
Cupa reproiectată îmbunătățește penetrarea în material și este mai ușor de umplut, având o bază mai lungă, o formă modificată a pereților spate și laterali și o nouă construcție a protecției la vărsare. Este mai ușor de umplut și oferă un confort sporit al funcționării, crește productivitatea încărcătorului și contribuie la reducerea consumului de combustibil. Motorul WA200-8 poate funcționa la cea mai mare eficiență, datorită controlului precis, reducerii ratei de recirculare a gazelor de evacuare (EGR) și turbocompresorului cu geometrie variabilă (VGT) actualizat. Noul controller al motorului și injecția avansată ajută la creșterea productivității și la reducerea consumului de combustibil, indiferent de locul de muncă. Sistemul telematic KOMTRAX şi programul de întreţinere Komatsu Care oferă suportul şi managementul flotei, protejează utilajul împotriva folosirii greşite şi garantează eficienţă maximă şi disponibilitate de lucru.

Monitorul color de 7 inch, de rezoluție înaltă, afişează datele-cheie ale mașinii, inclusiv nivelul de AdBlue, consumul de carburant și performanța. Mesajele din sistemul ECO Guidance sunt afișate în timp real, pe durata operării, și pe exit screen, atunci când contactul este oprit. Meniul ECO guidance permite operatorului să verifice jurnalele de logare pentru operare, ghidarea ECO și consumul de combustibil. Aceste înregistrări pot fi utilizate pentru a reduce consumul total de combustibil și pot fi colectate și sortate de către operator. O cameră video retrovizoare trimite imagini pe monitor ale zonei de lucru din spatele mașinii.

MEq
By MEq septembrie 14, 2017 21:36