Ponsse introduce un concept electric de utilaj forestier

MEq
By MEq august 17, 2022 16:31

Ponsse introduce un concept electric de utilaj forestier

Ponsse și Epec introduc PONSSE EV1, un concept tehnologic de utilaj forestier electric. Deși utilajul forestier va fi disponibil comercial în viitorul apropiat, tehnologia Epec poate fi deja utilizată pe vehicule comerciale electrice sau hibrid-electrice și pe utilaje mobile non-rutiere. Conceptul tehnologic de la Ponsse este o privire în viitor, deschizând calea pentru dezvoltare tehnologică și soluții durabile de recoltare forestiera.

Ponsse oferă soluții de recoltare durabile, ascultând îndeaproape nevoile clienților și își propune să fie un pionier în dezvoltarea tehnologiilor utilajelor forestiere. Ponsse este parte a exploatării forestiere durabile și caută neutralitatea carbonului în operațiunile și soluțiile sale. Această lansare a unui nou concept de tehnologie face parte din strategia companiei și este un pas tangibil către obiectivul neutralității carbonului.

„Dezvoltarea tehnologică este rapidă și ne oferă oportunități excelente de a ne continua soluțiile, chiar și în direcții neașteptate. Am lucrat din greu împreună cu compania noastră de tehnologie Epec pentru a pune pe picioare acest concept. În același timp, ambele companii și-au dezvoltat capacitățile și am dobândit noi cunoștințe semnificative pe parcursul acestui proiect. Această lansare a unui nou concept de tehnologie este o privire în viitor și una dintre soluțiile oferite de grupurile motopropulsoare electrice”, a spus Juho Nummela, Președinte și CEO, Ponsse Plc.

Conceptul tehnologic PONSSE EV1
Conceptul PONSSE EV1 a fost dezvoltat pentru forwardere cu o capacitate de transport de 15 t, cea mai populară categorie de dimensiuni de forwarder Ponsse. Conceptul foloseste un grup motopropulsor complet electric, precum și o unitate Epec de distribuție a energiei și o unitate de control hibridă. Grupul de propulsie al utilajului funcționează complet pe curentul furnizat de baterie. De altfel, bateriile sunt încărcate folosind un Range Extender, care – în acest stadiu de dezvoltare – este un motor termic. Testarea și dezvoltarea avansează continuu. Această tehnologie oferă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește economia de combustibil în această categorie de dimensiuni.

De câțiva ani, Ponsse studiază și dezvoltă noi soluții tehnologice. Conceptul PONSSE EV1 a făcut primii pași în 2019, când Ponsse și Epec au început să cerceteze soluții viabile de surse de energie, în conformitate cu dezvoltarea durabilă.

Epec Flow: o soluție cuprinzătoare de sistem pentru electromobilitate
PONSSE EV1 dispune de Epec Flow – soluția de sistem de electromobilitate Epec. Aceasta se bazează pe o unitate de distribuție a energiei Epec Flow Power Distribution Unit (PDU), la care pot fi conectate motoare electrice, baterii și diverse dispozitive. Soluțiile integrate de siguranță ale PDU permit fabricarea și întreținerea eficientă a utilajelor, precum și operarea lor în condiții solicitante. Unitatea de control hibridă Epec Flow Hybrid Control Unit (HCU) controlează grupul de propulsie electric și include un software dezvoltat prin simulări, permițând un consum optim de energie, productivitate și utilizare.

„Soluția Epec Flow este elementul central. A fost dezvoltata pentru electrificarea diferitelor vehicule comerciale și a utilajelor mobile non-rutiere. Software-ul poate fi dezvoltat folosind modele de simulare, iar soluția poate fi dezvoltată rapid pentru nevoile diferitelor utilaje. De asemenea, diferitele sisteme, inclusiv sistemul de transmisie și control, funcționează perfect împreună, permițând fabricarea de utilaje sigure și eficiente, cu emisii zero”, a spus Jyri Kylä-Kaila, Managing Director al Epec.

MEq
By MEq august 17, 2022 16:31