Jungheinrich a prezentat la LogiMAT o nouă soluție de robot mobil pentru aplicații low-level
Story Highlights
- Jungheinrich
- AMR (robot mobil autonom)
- EAE 212a
- LogiMAT 2023
- Autonomous Mobile Robot (AMR)
Related Articles
Jungheinrich a prezentat la LogiMAT 2023 soluția de robot mobil a viitorului. Datorită interacțiunii optime dintre robotul mobil autonom, sistemul său de control și lanțul de instrumente, acesta poate fi integrat cu ușurință în orice depozit, acolo unde poate crește performanța și eficiența. Cea mai recentă soluție de robot mobil de la Jungheinrich a avut premiera mondială la LogiMAT 2023, la Stuttgart. EAE 212a este un robot mobil autonom (AMR) de ultimă generație, care include un sistem de control și un lanț de instrumente nou dezvoltate.
Interacțiunea coordonată a tuturor celor trei componente permite ca soluția să fie integrată foarte ușor în orice mediu de depozit existent și garantează o mare flexibilitate de la etapa de planificare până la operațiunile de zi cu zi. „Atunci când este utilizat în depozit, EAE 212a impresionează prin integrarea simplă, flexibilitatea maximă și scalabilitatea sa. Astfel, el întruchipează nimic mai puțin decât viitorul intralogisticii”, a spus Christian Erlach, membru al consiliului de vânzări, Jungheinrich.
Robot mobil autonom de ultimă generație
EAE 212a este proiectat pentru automatizarea aplicațiilor la nivelul solului. Datorită designului său de șasiu brevetat de Jungheinrich, lățimea sa de doar 790 mm este chiar mai îngustă decât a unui europalet. Acest lucru permite transporturi manevrabile și agile de la floor-to-floor, la viteze de până la 6 km/h. În același timp, vehiculul poate deplasa în siguranță și stabil sarcini cu o greutate de până la 1,2 t. „Fiind un vehicul low-level, EAE 212a completează în mod optim portofoliul nostru existent de roboți mobili și este perfect potrivit pentru furnizarea și distribuirea mărfurilor pe benzile de intrare și ieșire”, a mai spus Erlach. EAE 212a navighează în întregime fără repere artificiale. Măsurile pregătitoare ce consumau timp în depozit sunt acum de domeniul trecutului.
Integrare ușoară în depozitele existente
În dezvoltarea noii soluții de robot mobil, Jungheinrich a pus accent pe interacțiunea ideală a componentelor hardware și software, precum și pe conectarea în rețea și integrarea acestora în sistemul general. Pentru a crea o soluție cuprinzătoare, compania germană s-a folosit de cunoștințele sale extinse în materie de echipamente pentru manipularea materialelor, precum și expertiza sa în procese și la nivel de software, focusându-se pe un lanț de instrumente end-to-end cu soluția sa brevetată Jungheinrich Mobile Robot Control (MRC). Jungheinrich MRC include gestionarea centrală a comenzilor, controlul stivuitoarelor, un instrument de modelare și vizualizare în timp real. Datorită noului instrument de modelare, planificarea proiectelor pentru soluția de robot mobil bazată pe EAE 212a este posibilă în câteva ore; pentru proiecte simple, acest lucru este posibil chiar în 30 de minute.
Scalabilitate pentru viitor
Noul lanț de instrumente – o parte integrantă a soluției de robot mobil – permite adaptarea rapidă și necomplicată a zonelor de trafic și de deplasare, atunci când nevoile și cerințele dintr-un depozit se schimbă. În acest fel, roboții mobili autonomi EAE 212a pot fi adăugați cu ușurință într-un depozit, iar proiectele pot fi extinse în scurt timp. Noua soluție de robot mobil autonom de la Jungheinrich este proiectată pentru scalabilitate maximă. EAE 212a poate fi folosit ca soluție autonomă sau conectat la sistemul gazdă existent în depozit. Datorită compatibilității sistemelor de control bazate pe standardul VDA-5050 și unei platforme software de viitor, soluția de robot mobil este adaptată pentru a face față oricăror provocări viitoare din mediul depozitului.
Flexibilitate în utilizare
Datorită gradului său ridicat de autonomie, EAE 212a își găsește propriile soluții în timpul operării: poate evita obstacolele în mod flexibil și își continuă activitatea chiar și fără intervenția umană. Datorită recunoașterii țintei, EAE 212a este, de asemenea, capabil să detecteze paleții care nu sunt exact în poziția dorită. Acest lucru face posibilă integrarea sistemului în procesele manuale, chiar și într-un depozit aglomerat.
Interacțiunea om-mașină
Pe durata dezvoltării lui EAE 212a, Jungheinrich s-a concentrat și pe comunicarea simplă și intuitivă dintre om și mașină. Cu informații imediate și lipsite de ambiguitate la stația de control, benzi LED pentru vizibilitate clară la distanță mare sau afișare la distanță apropiată, colegii umani ai lui EAE 212a au toate informațiile importante atunci când este nevoie. Acest lucru ajută robotul mobil autonom să atingă un nivel ridicat de acceptare în rândul angajaților.
Pentru informații suplimentare, contactați reprezentantul Jungheinrich în România.