Noi excavatoare forestiere Link-Belt: 4640 şi 5040

MEq
By MEq noiembrie 3, 2016 16:48

Noi excavatoare forestiere Link-Belt: 4640 şi 5040

Excavatoarele forestiere Link-Belt 4640 şi 5040 RB (Road Builder) şi TL (Timber Loader) sunt acum disponibile pe pieţele din SUA şi Canada. Modelele RB pot fi echipate cu ataşamente precum cupe simple, cupe cu graifer şi graifere, pentru aplicaţii forestiere, lucrări de întreţinere a drumurilor şi construcţii. Configuraţia standard TL include ataşament de tip ”călcâi” (live-heel) pentru încărcarea buştenilor.

Link-Belt 4640 TL (live-heel)

Link-Belt 4640 Timber Loader (cu atasament live-heel)

Concepute special pentru aceste modele, cabinele sunt certificate pentru lucrări forestiere (standardul nord-american OSHA/ROPS/WCB) şi sunt dotate din fabrică cu plafon din sticlă şi trapă de evacuare. Noua serie 40 de excavatoare forestiere este dotată cu motoare Isuzu cu control electronic, conforme cu norma Tier 4 Final, cu o creştere de până la 15% a vitezei ciclului de lucru. De asemenea, datorită capacităţii crescute cu 55% a rezervorului de combustibil, timpii de realimentare sunt reduşi. Rata de consum de DEF (diesel exhaust fluid) în raport cu consumul de combustibil este de 2-3%, iar motorul nu necesită filtru de particule diesel (DPF).

Cabinele oferă operatorului confort şi o bună vizibilitate – scaunul are suspensie pneumatică, este încălzit şi poate fi înclinat la un unghi 155°; cotierele se mişcă proporţional odată cu consola, astfel încât distanța şi unghiul dintre joystick-uri şi operator rămân aceleaşi, indiferent de cum e reglat scaunul. Monitorul LCD de 7 inch este interfaţa dintre operator şi maşină, având un meniu user-friendly ce permite comanda totală asupra utilajului şi ataşamentelor sale. În spate, utilajul este dotat cu cameră retrovizoare, iar imaginile sunt afişate pe monitor; pentru un plus de siguranţă, sunt afişate şi linii de ghidare.

Utilajele sunt dotate cu sistemul telematic RemoteCARE activat prin GPS, pentru o monitorizare continuă 24/7. RemoteCARE urmărește intervalele de service de rutină și pe cele majore, precum și starea curentă de mașinii, oferind mai multă flexibilitate și control atunci când se determină dacă și când trebuie servisat utilajul. De asemenea, oferă date despre locul în care se află mașina în timp real. Codurile de diagnosticare cu semnalizare intermitentă pe monitorul din cabină alertează rapid operatorul despre potențialele probleme ale maşinii.
Modelele 5040 RB şi TL au fost prezentate luna trecută la Demo Internaţional 2016, în British Columbia, Canada.

MEq
By MEq noiembrie 3, 2016 16:48