MINExpo 2021: Noul camion minier electric de 50 t de la Sandvik

MEq
By MEq septembrie 16, 2021 22:10

MINExpo 2021: Noul camion minier electric de 50 t de la Sandvik

Noul camion electric de 50 t Sandvik TH550B combină experiența de jumătate de secol a Sandvik în proiectarea și fabricarea de utilaje pentru industria minieră subterană cu pachetele inovatoare de baterii și transmisii electrice Artisan. Această combinație de soluții dovedite, împreună cu tehnologia BEV (battery electric vehicles) aflată la a treia generație poate fi un „game-changer” pentru orice șantier, în încercarea obținerii unei flote mai durabile și extrem de productive.

Regândește utilajul
Sandvik TH550B combină soluțiile dovedite în timp și tehnologia BEV de a treia generație. Camionul a fost conceput pentru a folosi optim tehnologia pachetului de baterii Artisan și a transmisiei electrice, permițând valorificarea deplină a posibilităților pe care le aduce tehnologia bateriilor. Pornind de la ideea de a regândi mai degrabă utilajul decât exploatarea minieră, camionul este usor de implementat în orice operațiune subterană în rocă dură unde este nevoie un astfel de vehicul de 50 t. Necesitățile de infrastructură sunt minime, fără cerințe precum macarale sau alte echipamente de manipulare a sarcinilor mari. E nevoie doar de o baterie cu o conexiune electrică. Si pentru ca puterea utilajului pe baterii nu este afectată de limitările de ventilație a minei subterane, pot fi utilizate cele mai puternice motoare electrice disponibile. Transmisia electrică de pe Sandvik TH550B asigură o putere continuă de 540 kW și un cuplu continuu de 6400 Nm, permițând o accelerație ridicată și viteze mari în rampă, pentru cicluri de lucru mai scurte.

AutoSwap și AutoConnect
Sistemul patentat de auto-înlocuire de pe Sandvik TH550B (inclusiv funcțiile AutoSwap și AutoConnect) este conceput pentru o mai bună disponibilitate și siguranță a utilajului. Sandvik spune ca oferă cea mai rapidă oprire pentru realimentare (BEV pit stop) de pe piață, ce durează doar câteva minute. Sandvik TH550B deconectează și lasă bateria descărcată, ridica una nouă și se conectează automat. În timpul acestei proceduri simple și rapide, operatorul camionului controlează schimbul din cabina utilajului. La coborârea rampelor, camionul folosește frânarea regenerativă pentru a reîncărca bateria. Pentru siguranță și fiabilitate, camionul folosește o tehnologie de ultimă oră a bateriilor (LiFePO4 sau LFP), o alegere adecvată pentru aplicații miniere subterane.

Încărcătoare și camioane Sandvik BEV
Camionul Sandvik TH550B, introdus la MINExpo INTERNATIONAL 2021, are la bază platforma predecesorului său, Artisan Z50, configurat acum pentru a include sisteme Sandvik obișnuite și soluții de design, astfel încât utilajul sa se încadreze perfect în gama de produse Sandvik. Pe lângă TH550B, oferta de încărcătoare și camioane miniere subterane electrice Sandvik cuprinde încărcătorul LH518B de 18 t, precum și modelele A4 de 4 t și A10 de 10 t din linia Artisan. Sandvik continuă să dezvolte încărcătoare și camioane electrice cu baterii si în alte clase de dimensiuni, anunțând lansarea unui camion de 65 t, pe baza de baterii, pentru viitorul apropiat.

MEq
By MEq septembrie 16, 2021 22:10