Emisii zero pentru noul încărcător subteran Artisan A10

MEq
By MEq februarie 19, 2019 22:40

Emisii zero pentru noul încărcător subteran Artisan A10

Artisan Vehicles a anunțat, în septembrie 2018, lansarea celui mai nou și mai avansat utilaj al său. A10 este un încărcător minier subteran (LHD) cu emisii zero (funcționează pe bază de acumulatori). Este conceput și realizat de la zero pentru a fi cel mai nepoluant, mai durabil și mai compact încărcător de 10 tone realizat vreodată.

A10, noul membru din linia Artisan de produse high tech, poate transporta o sarcină de 10 tone, dar are mai multă putere și mai mult oțel decât orice încărcător diesel de 10 tone de pe piață. În plus, Artisan a pus toată această tehnologie și capacitate de transport într-un pachet mult mai mic. A10 are aceleași dimensiuni cu ale unui încărcător de 7 tone, cu motor diesel, dar poate transporta 10 tone. Aceasta înseamnă o productivitate mai mare cu până la 40% pentru fiecare cupă de material.

„Am accelerat strategia noastră de a crea utilaje de producție subterane mai mici, mai puternice și mai capabile”, a declarat Mike Kasaba, CEO al Artisan. „Utilaje care sunt mai productive pentru mină, fără a mări dimensiunile oricăreia dintre ele (ale minei sau ale mașinii). Toate mașinile noastre nu numai că oferă o funcționare cu emisii zero, dar și transportă mai multe tone de material în fiecare zi. Promitem să continuăm să inovăm și să conducem industria prin construirea celor mai productive și mai fiabile utilaje miniere din lume pe bază de acumulatori.”

Modelul A10 dispune de un sistem nou ultra-eficient de schimb automat al acumulatorilor, denumit „PitStop„. Numele face referință la cursele de autovehicule pentru rapiditatea și siguranța cu care acumulatorii sunt înlocuiți, trimițînd încărcătorul A10 înapoi la lucru. Timpii scurți de schimb și de reîncărcare a acumulatorilor înseamnă o disponibilitate mai mare de lucru (extracție și transport).

„Am adăugat mai multe caracteristici inedite pe modelul A10”, a declarat Brian Huff, Chief Technology Officer al Artisan. „Sistemul nostru de auto-schimb PitStop reduce semnificativ timpul de înlocuire a acumulatorului. Noile noastre sisteme de diagnosticare fac reparațiile și întreținerea mult mai rapide. Din cei șapte ani de producție am învățat multe despre cum să proiectăm optim un utilaj cu acumulatori. Modelul A10 înglobează numeroase tehnologii puternice noi pe care operatorii și tehnicienii le vor aprecia cu adevărat.”

Începând cu 2019, Artisan Vehicles va face parte din divizia Load and Haul din cadrul Sandvik Mining and Rock Technology.

MEq
By MEq februarie 19, 2019 22:40