Wacker Neuson și John Deere, acord de cooperare OEM pentru excavatoare mini și compacte

MEq
By MEq septembrie 10, 2018 23:58

Wacker Neuson și John Deere, acord de cooperare OEM pentru excavatoare mini și compacte

Wacker Neuson intră într-o colaborare cu John Deere Construction & Forestry, filială a Deere & Company, SUA, pentru comercializarea pe piețele din China, Australia și țările din Asia de Sud-Est a excavatoarelor mini și compacte sub brand-ul „Deere”. Obiectivul ambelor companii este o colaborare pe termen lung pe piețele-cheie în creștere.

Cooperarea vizează miniexcavatoare și excavatoare compacte în intervalul de la 1,7 până la 7,5 t, special dezvoltate de Wacker Neuson pentru a satisface cerințele piețelor asiatice. Wacker Neuson va fabrica utilajele preponderent în Pinghu, China, unde producția de miniexcavatoare a Grupului a fost lansată în ianuarie 2018. Utilajele vor fi comercializate sub marca „Deere” prin rețeaua de distribuitori în curs de dezvoltare John Deere.

Scopul acordului este consolidarea pozițiilor ambelor companii pe piața de excavatoare mini și compacte: „Suntem încântați de această colaborare pe termen lung cu John Deere în regiunea Asia-Pacific. Extinderea canalelor noastre de vânzări în regiune va îmbunătăți considerabil utilizarea capacității noului nostru centru de producție din China și ne va ajuta să valorificăm economiile de scară”, subliniază Martin Lehner, CEO al Wacker Neuson. Atât John Deere, cât și Wacker Neuson au deja rețele de distribuitori în regiune, iar acestea urmează să fie extinse în următorii ani. Între timp, Wacker Neuson va continua să comercializeze utilaje ușoare și compacte sub brandul „Wacker Neuson” prin intermediul propriei rețele de distribuitori.

Wacker Neuson cunoaște deja condițiile de pe piața locală din Asia-Pacific, după ce a intrat în sectorul echipamentelor ușoare acum câteva decenii. În 2013, Grupul a exportat în China primul său miniexcavator fabricat în Linz, Austria. Construcția fabricii din Pinghu a reprezentat un pas important în planul Wacker Neuson de creștere în regiune și subliniază importanța strategică a pieței chineze pentru Grup. Zona Asia-Pacific a reprezentat aproximativ 3% din veniturile Grupului în 2017 și urmează să se transforme într-o piață-cheie, în cadrul „Strategiei 2022”.

„Credem că John Deere este un partener valoros și avem deja o relație fructuoasă în distribuția de utilaje agricole”, adaugă Lehner. Începând cu luna august 2017, încărcătoarele pe roți cu tracțiune integrală, încărcătoarele cu braț telescopic și manipulatoarele telescopice sub marca „Kramer” sunt distribuite prin rețeaua de dealeri a John Deere. Parteneriatul pentru utilaje agricole acoperă Europa, Statele Independente din Commonwealth, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.
Primele unități de excavatoare vor fi livrate companiei John Deere în prima jumătate a anului 2019.

MEq
By MEq septembrie 10, 2018 23:58