JLG va închide 3 unităţi de producţie

MEq
By MEq februarie 8, 2017 14:14

JLG va închide 3 unităţi de producţie

Producătorul de platforme de lucru la înălţime JLG Industries, parte a Oshkosh Corporation, a anunţat că a înaintat planurile de închidere a activităţilor sale (lucrători şi conducere) din Maasmechelen, Belgia, pentru unităţile de producţie şi de inspecţie a produselor înainte de expediere (Pre-Delivery Inspection), precum şi din Marea Britanie, de la centrul tehnic din Bruntingthorpe.

„Ca parte a strategiei noastre de simplificare, am evaluat amprenta noastră de producție la nivel mondial și oferta de produse pentru a ne asigura că operațiunile noastre și portofoliul de produsele continuă să rămână competitive și să îndeplinească cerințele actuale și viitoare ale pieței”, a declarat Frank Nerenhausen, vicepreşedinte executiv Oshkosh şi preşedinte al diviziei Access . „Aceste acțiuni planificate ne permit îmbunătățirea performanțelor, pentru de a ne menține poziția de lider global de echipamente pentru acces la înălţime.”

Pentru a optimiza portofoliul de produse al companiei, JLG intenţionează să reducă oferta de încărcătoare cu braţ telescopic din zona EMEA. Intenția este de a continua producţia unei game limitate de telehandlere pentru această regiune la fabrica sa de la Mediaş, România. Modelele care nu vor mai fi produse vor continua să fie susținute de divizia aftermarket a JLG pentru minimum 10 ani.
Ca urmare a reducerii gamei de încărcătoare telescopice, JLG EMEA ar necesita o diminuare a suportului tehnic de la centrul de inginerie din Marea Britanie. Astfel, intenția este de a închide această locație. Va fi reţinut doar un grup redus de angajați în zona Bruntingthorpe sau în Europa.

Activitățile curente ale unităţii Pre-Delivery Inspection (PDI) din Belgia vor fi simplificate și redistribuite către centrele JLG rămase și/sau externalizate, pentru a îmbunătăți performanțele operaționale. În zona Maasmechelen va rămâne un grup redus de angajați „non-manufacturing”.
În plus, compania va închide liniile de asamblare a încărcătoarelor telescopice din Orrville, Ohio, mutând toată producţia nord-americană de telehandlere la locațiile sale din Pennsylvania. Oferta actuală JLG de telehandlere din America de Nord va rămâne neschimbată. Serviciile tehnice din Orrville vor continua operațiunile normale.

Aceste modificări propuse pot afecta până la 525 de angajați. JLG anticipează că operațiunile de producţie din Orrville şi Maasmechelen îşi vor înceta activitatea până la 30 septembrie 2017. Centrul PDI din Maasmechelen se va închide în 12-18 luni, în timp ce data închiderii din Bruntingthorpe va fi stabilită odată ce discuțiile cu reprezentanții angajaților se vor finaliza.

MEq
By MEq februarie 8, 2017 14:14