JASO prezintă sistemul Lift Shaft pentru macarale turn în construcția de zgârie-nori

MEq
By MEq februarie 14, 2022 15:19

JASO prezintă sistemul Lift Shaft pentru macarale turn în construcția de zgârie-nori

JASO a colaborat cu Titan Cranes pentru dezvoltarea sistemului Lift Shaft, un sistem de înălțare a macaralei turn folosind trei grinzi, facilitând astfel construirea de clădiri tot mai înalte în orașe, în zonele cu spațiu util limitat.

Ritmul urbanizării se accelerează, iar cererea de clădiri noi se lovește adesea de limitările de teren disponibile pentru construcție. Soluția sunt clădirile tot mai înalte, care ajung să devină un simbol al statutului și puterii în centrele urbane în continuă expansiune. Pentru a face față provocărilor pe care le ridica această situație, JASO a dezvoltat, împreună cu Titan Cranes (distribuitorul său din Australia), un sistem de cățărare care permite înălțarea rapidă și în siguranță a macaralei turn.

Sistemul Lift Shaft, cunoscut și sub numele de sistem de înălțare cu trei grinzi, este un mare pas înainte în construcția de zgârie-nori, în orașele în care dezvoltarea devine din ce în ce mai axată pe verticală. Bosko Mujika, Director Tehnic al JASO Tower Cranes, și Andrew Coffin, Cost and Engineering Manager Titan, au prezentat această soluție inovatoare la ultima conferință virtuală Tower Crane.

În sistemul Lift Shaft, macaraua turn este plasată în puțul liftului clădirii și se înalță folosind un sistem cu trei grinzi. Nu necesită mutarea lagărelor între diferite niveluri, iar sistemul hidraulic a fost proiectat având în vedere siguranța și funcționalitatea.

În cadrul unui proiect din Sydney, Titan a folosit un sistem de ghidare bazat pe role reglabile situate în colțurile puțului liftului, însoțite de cale de atașare pentru a transfera sarcinile de la macara la clădire. Soluția Lift Shaft va contribui, fără îndoială, la extinderea pe verticală a orașelor, permițând atingerea unor înălțimi de neimaginat până acum și depășirea obstacolelor care au împiedicat până acum acest nou model de dezvoltare urbană.

MEq
By MEq februarie 14, 2022 15:19