Deutz a inaugurat un nou centru de producție de generatoare în Maroc
Related Articles
Magideutz, filiala marocană a Deutz, își relochează producția de grupuri electrogene, construindu-și o nouă unitate de producție în Sapino. De acum înainte, acesta va fi centrul de producție pentru grupuri electrogene pentru piața din Africa de Nord. Procesele de fabricație au fost complet realiniate și îndeplinesc noile standarde în ceea ce privește calitatea, productivitatea, sănătatea și siguranța.
Unitatea de producție anterioară oferea un spațiu limitat de creștere și modernizare, datorită amplasării sale centrale din Casablanca. Noul amplasament din Sapino este situat într-un parc industrial în apropierea aeroportului din Casablanca. Acesta acoperă o suprafață de 3.420 mp și este dotat cu echipamente de ultimă generație pentru fabricarea de grupuri electrogene Deutz de înaltă calitate. Generatoarele au o cerere mare în regiune ca sursă de energie off-grid (în lipsa unei rețele).
Deutz oferă atât variante de generatoare diesel, cât și hibride, extrem de eficiente, alimentate fie cu baterii, fie de un modul solar. Conceptul presupune ca în cazul în care motorul generează mai multă energie electrică decât este necesar, excesul este stocat în acumulatori. Dacă este necesar, această energie poate spori puterea motorului sau poate acționa ca sursă unică de alimentare, ceea ce duce la economii de combustibil de până la 65%. În cazul în care motorul diesel se defectează, bateria este capabilă să mențină funcțional grupul electrogen până la 24 de ore.
Versiunea hibridă solară dispune de un colector solar, care, în zonele însorite ale lumii, este capabil să ofere cea mai mare parte a energiei necesare. Motorul diesel pornește ocazional, oferind suport suplimentar în intervalele de vârf de consum sau în zilele înnorate. Astfel permite o funcționare extrem de eficientă în ceea ce privește consumul de combustibil și întreținerea, împreună cu o durată de viață prelungită. Pe lângă economiile de costuri, soluțiile hibride reprezintă și o sursă de energie mai durabilă din punct de vedere ecologic, având o amprentă de carbon mai redusă.