Cupru Min a achiziționat două camioane rigide CAT 777

MEq
By MEq februarie 6, 2025 19:20

Cupru Min a achiziționat două camioane rigide CAT 777

Compania minieră Cupru Min, care deține și exploatează cca. 60% din rezervele cuprifere ale țării noastre, a achiziționat cele mai mari camioane Cat vândute în România în ultimii ani. Cele două camioane rigide Cat 777, echipate cu un motor Cat de 1008 CP și cu o capacitate de transport de 100 de tone, valorează, fiecare, peste un milion de euro. Dimensiunea impresionantă a acestora (5,2 m înălțime, 10,5 m lungime și 5,2 m lățime) a necesitat expedierea lor modulară (în 16 colete) și asamblarea la fața locului, în incinta Cupru Min.

Noile camioane rigide au devenit vedetele parcului auto al Cupru Min, care până la venirea lor deținea autobasculante rigide cu o capacitate de 90 de tone. Cupru Min va utiliza noile camioane rigide pentru transportul masei miniere din carieră la stația de concasare și transportul deșeurilor spre haldele de steril.

Cupru Min a achiziționat două camioane rigide CAT 777”Cele 2 autobasculante rigide Cat 777 sunt conforme cu politica pe care Cupru Min o are în ultimii ani, de a investi pe termen mediu și lung în tehnologie modernă și performantă, care să o înlocuiască pe cea actuală și să aducă plusvaloare companiei. Politica noastră este să avem – pe lângă salariați motivați care să-și desfășoare activitatea în condiții optime și de siguranță maximă – performanță și eficiență în procesul de producție, prin costuri de operare reduse”, a declarat Mircea Goia, directorul general al Cupru Min SA.

Camionul rigid Cat 777 este recunoscut pentru durabilitatea și rezistența sa excepțională. De altfel, poate avea cel puțin două cicluri de viață complete. După zeci de mii de ore de operare, camionul poate fi recondiționat în proporție de 80-90%, cu costuri considerabil mai mici decât cele pentru achiziționarea unui camion nou și cu performanțe similare celor originale. Pentru că majoritatea componentelor sale pot fi reutilizate și recondiționate, această reparație capitală contribuie și la reducerea impactului asupra mediului și la scăderea costurilor de operare.

„Livrarea acestor utilaje este un moment important în colaborarea dintre Cupru Min și Bergerat Monnoyeur. Camioanele rigide Cat 777 sunt recunoscute pentru fiabilitatea lor excepțională, eficiența consumului de combustibil și capacitatea de a opera în cele mai dificile condiții. Aceste caracteristici sunt esențiale pentru partenerii noștri, care întâmpină zilnic provocări din ce în ce mai complexe. Colaborarea de aproape 100 de ani cu liderul mondial în producția de utilaje miniere – Caterpillar Inc. – ne permite să oferim nu numai echipamente de calitate superioară, ci și suport tehnic și servicii post-vânzare de neegalat. Suntem mândri să contribuim la dezvoltarea României și să sprijinim proiectele majore de construcții și minerit de la noi din țară”, a declarant Liviu Neagu, directorul general Bergerat Monnoyeur SRL.

Cupru Min a achiziționat două camioane rigide CAT 777Prin achiziția celor două camioane performante, Cupru Min își va dezvolta capacitatea de exploatare, în condiții de eficiență și siguranță a muncii, dar și de protecție a mediului, astfel:
Creșterea productivității prin creșterea vitezei de deplasare și controlul electronic al transmisie (APECS).
Optimizarea consumului de combustibil, în special în pantă, prin modul Adaptive Economy.
Monitorizarea performanțelor mașinii prin sistemul Vital Information Management System (VIMS). Acesta colectează date precum cântărirea materialelor, timpii și ciclul de transport, locația, orele, consumul de combustibil, productivitatea, timpul de inactivitate etc. VIMS contribuie la reducerea costurilor de întreținere și reparație și prelungirea duratei de viață a pieselor/componentelor.
Reducerea uzurii anvelopelor prin sistemul de control al tracțiunii (TCS) și prin avertizarea operatorului la atingerea limitei de rezistență a anvelopelor.
Siguranță și confort pentru angajați, datorită unei cabine moderne, dotată cu ecran de comandă tactil și având o vizibilitate extinsă asupra zonei de lucru și a împrejurimilor (4 camere video).
Monitorizarea TPMS înregistrează încărcătura, ciclul de transport, distanțele parcurse și timpii de deplasare. Poate evalua eficiența transportului prin analizarea modului de operare, a optimizării traseului de transport și prin limitarea automată a vitezei atunci când camionul este supraîncărcat.
Protejarea mediului prin sistemul de reducere a noxelor (NRS), care controlează emisiile de gaze și temperaturile de ardere a combustibilului.

Cupru Min SA Abrud este o companie minieră românească, cu capital integral de stat, succesoare a Combinatul Minier al Cuprului Roșia Poieni, fondat în 1977. Deține și exploatează cca. 60% din rezervele cuprifere ale României, pe teritoriul comunei Lupșa, jud. Alba. Principala activitate se desfășoară în cariera Roșia Poieni, cea mai mare exploatare minieră de suprafață din țară (1,2 km înălțime). Aici se produc anual +40.000 tone de concentrat de cupru, valorificat prin licitație. Cupru Min mai produce și agregate de carieră din roci andezitice.
Cupru Min a achiziționat două camioane rigide CAT 777

MEq
By MEq februarie 6, 2025 19:20