M255 este cel mai mare compresor mobil Kaeser cu injecție de ulei destinat piețelor europene și nord-americane

MEq
By MEq septembrie 27, 2021 11:30

M255 este cel mai mare compresor mobil Kaeser cu injecție de ulei destinat piețelor europene și nord-americane

Compresorul mobil pentru construcții M255 de la Kaeser Kompressoren este puternic, sigur și ușor de utilizat. Acest echipament compact oferă presiuni reglabile variabil între 6 și 14 bari cu debite de până la 25,5 m³/min.

Acest compresor mobil versatil este ideal în aplicații de foraj, carieră sau sablare. Sub capotă se află un motor Cummins cu o putere de 210 kW, un filtru de particule diesel și un sistem SCR, ceea ce înseamnă că M255 îndeplinește normele de emisii „Stage V” sau „Tier 4 final”.

Datorită controlului (reglării) pV, operatorul trebuie să aleagă între două niveluri de presiune. Presiunea setată „p” influențează direct debitul volumetric maxim „V”. Cu un debit maxim disponibil de 25,5 m³/min, unul și același sistem poate furniza presiuni între 6 și 14 bari. Dacă aplicația nu necesită presiuni ridicate, atunci versiunea de 10 bari oferă și mai mult aer comprimat.

Echipat cu un nou concept de operare cu un comutator rotativ și un afișaj tactil, operarea compresorului M255 este simplă, chiar și atunci când operatorul poartă mănuși de lucru. Mai mult, noul controler Sigma Control Mobil 2 (SCM 2) permite utilizarea echipamentului împreună cu mai multe sisteme staționare dintr-o stație de compresor.

La varianta staționară, includerea în dotarea standard a inelelor de ancorare și a mijloacelor sigure de acces la inelul de ridicare de pe echipament fac transportul sigur și simplu. Versiunea rutieră poate fi tractată cu un pick-up, întrucât cântărește sub 3,5 t chiar și când este complet echipată, în timp ce șasiul cu punte tandem cu sistem inerțial de frânare garantează o siguranță maximă la tractare și parcare.

Sub capotă regăsim diverse caracteristici familiare de eficiență, precum ventilatorul cu consum redus de energie sau filtrul de aer cu elemente de siguranță. Dar mai este ceva nou: sistemul de separare a uleiului folosește cartușe care pot fi rapid și ușor înfiletate și scoase, pentru a reduce semnificativ timpii de întreținere.

În ceea ce privește siguranța sistemului în sine, M255 poate fi echipat cu un modem ce permite monitorizarea de la distanță a localizării și a datelor de funcționare, astfel încât operatorul să știe în orice moment unde se află echipamentul, cum funcționează și care este starea lui.

MEq
By MEq septembrie 27, 2021 11:30