JCB Loadall a împlinit 40 de ani

MEq
By MEq octombrie 31, 2017 20:27

JCB Loadall a împlinit 40 de ani

În această toamnă, JCB celebrează un reper important în istoria sa lungă de proiectare și fabricare de utilaje – încărcătorul telescopic Loadall împlinește 40 de ani. Lansat pentru prima dată pe 20 octombrie 1977, utilajul a mecanizat lucrările de ridicare și încărcare pe șantierele de construcții, acolo unde, de obicei, erau realizate de o mică echipă de muncitori.

De asemenea, potențialul lui Loadall în agricultură a fost rapid exploatat și a continuat să revoluționeze lucrările de manipulare a materialelor în ferme (stivuirea baloților, încărcarea gunoiului de grajd, încărcarea cerealelor), înlocuind tractoarele hidraulice rudimentare dotate cu braț de încărcare. Până în prezent, JCB a vândut peste 220.000 de unități Loadall, generând vânzări de peste 7 miliarde de lire sterline – dintre care 4,5 miliarde, din exporturi.

În prezent, producția zilnică de telehandlere JCB se află la cel mai înalt nivel de la lansarea acestui model, numărul de mașini construite fiind așteptat să crească cu 25% până la sfârșitul anului față de 2016. Este un produs de succes, ce iese zilnic de pe linia de producție a fabricii din Rocester și angrenează în producerea sa peste 1.200 de angajați.

„Când am lansat Loadall, în 1977, am vândut doar 64 de mașini în acel an, dar am fost foarte încrezători că telehandlerul va crește în popularitate, pur și simplu pentru că a ușurat munca pe șantierele de construcții și în ferme. În curând, conceptul a luat amploare, iar încrederea pe care ne-am pus-o în încărcătorul cu braț telescopic în urmă cu patru decenii ne-a răsplătit. Este minunat să sărbătorim 40 de ani de succes ai modelului Loadall, acum când producția atinge niveluri istorice. Aș dori să-i felicit pe toți cei care au contribuit la acest succes în ultimii 40 de ani. Acum trebuie să privim spre viitor, către următorii 40 de ani, și să construim pe ceea ce s-a realizat până în prezent”, a afirmat Lord Bamford, președintele JCB.

Companiei JCB i-au trebuit aproape 30 de ani să vândă primele 100.000 de modele Loadall, însă pentru următoarele 100.000 de unități au fost nevoie de mai puțin de 10 ani – este dovada importanței crescânde a produsului și a poziției puternice a JCB în acest sector. JCB este producătorul numărul unu mondial de încărcătoare telescopice.
Lansarea publică a JCB Loadall, pe 20 octombrie 1977, a fost promovată sub sloganul „Obsolescence Day is Coming” – un indiciu că noul utilaj, cu abilitatea extinderii orizontale și verticale a brațului telescopic, va face ca stivuitorul să pară învechit.

Știați că:
· Există 34 de modele de bază și peste 1.000 de configurații individuale.
· În timpul fabricării unui Loadall, în procesul de sudură se consumă peste 14,5 mil. de metri de fir pe an.
· Fiecare Loadall parcurge aproximativ 35 de etape de producție și 8 ore de asamblare.
· Producția anuală de modele Loadall consumă peste 35.000 de tone de oțel.
· În urma unei investiții recente de 1 milion de lire, fabrica a fost dotată cu noi echipamente precise de tăiere cu laser și plasmă.
· O presă de oțel de 650 tone forță formează secțiunile casetate ale brațului telescopic.
· În medie, este nevoie de 45 min. pentru a realiza două părți ale șasiului heavy-duty.
· Roboții realizează 70% din sudurile șasiului – iar operatorii calificați realizează sudurile din punctele greu accesibile.
· Pregătirea și vopsirea brațului, a șasiului și stabilizatorilor (pe modelele pentru construcții) durează două ore.
· Instalația de vopsire folosește 73.000 de litri de grund și 50.000 de litri de vopsea lucioasă pe an.
· Fiecare Loadall petrece 13 min. la viteză maximă în cabina de testare pe role, pentru a calibra transmisia.
· Fiecare Loadall trebuie să treacă testul de sarcină cu brațul ridicat și complet extins, timp de 10 minute.

MEq
By MEq octombrie 31, 2017 20:27