Noi utilaje Liebherr pentru fundații speciale: LRB 23 și LB 30 unplugged

MEq
By MEq mai 4, 2023 11:27

Noi utilaje Liebherr pentru fundații speciale: LRB 23 și LB 30 unplugged

Story Highlights

  • Liebherr
  • instalatii de foraj pentru fundatii speciale
  • Liebherr LRB 23
  • Liebherr LB 30 unplugged
  • foraj tubat cu bara Kelly
  • foraj cu cap dublu de rotire
  • foraj cu îndesarea materialului dislocat
  • foraj cu burghiu continuu

Related Articles

Liebherr își extinde portofoliul de utilaje pentru fundații speciale. Cu instalația de foraj rotativ pentru piloți tip LRB 23, compania germană completează gama dintre modelele LRB 16 și vechiul LRB 355. Instalația de foraj alimentată cu baterii LB 30 unplugged are aceleași specificații de performanță ca și versiunea cum motor termic, însă cu avantajul suplimentar al lipsei emisiilor (zero emission).

Motorul noului utilaj de foraj LRB 23 are o putere impresionantă de 804 hp (600 kW) și astfel oferă capacitatea necesară pentru toate operațiunile obișnuite de fundații speciale, precum foraj tubat cu bare Kelly, foraj cu cap dublu de rotire, foraj cu îndesarea materialului dislocat, foraj cu burghiu continuu, amestecul materialului frezat cu beton lichid și aplicații de instalare de piloți cu ciocan vibrator sau ciocan hidraulic.

Designul compact al lui LRB 23 permite transportul dintr-o bucată, simplificând mobilizarea între șantiere și sporind flexibilitatea. Telecomanda simplifică procesul de încărcare a utilajului pe semiremorca de transport și asamblarea întregii instalații de foraj.

Avantajele utilajului sunt dovedite în exploatare. Poate face față la cupluri mari și chiar este posibilă forarea cu bare Kelly – o caracteristică unică pentru un utilaj de această dimensiune. Unitatea de acționare rotativă BAT 300 oferă un cuplu maxim de 300 kNm.

Cea mai mare eficiență și siguranță prin sistemele de asistență digitală
Blocarea secțiunilor telescopice ale barelor Kelly este mult mai ușoară cu ajutorul sistemului de vizualizare Kelly de pe instalația de foraj LRB 23. Datorită afișării în timp real a locașurilor de blocare ale barei Kelly pe monitorul din cabină, operatorul este informat în mod constant despre distanța reală până la următorul locaș de blocare. Indicațiile pe bază de culori informează operatorul când bara poate fi blocată. În plus, poziționarea falsă a barei Kelly în timpul procesului de scuturare este indicată printr-un semnal de avertizare.

În timpul forajului cu burghiu continuu, procesul de betonare este automatizat datorită sistemului de asistență la foraj. Toate sistemele de asistență contribuie la economisirea de timp, la o disponibilitate mai mare a utilajului și la o creștere semnificativă a siguranței în timpul funcționării. Instalația foraj rotativ pentru piloți nou proiectată oferă precizie, performanță ridicată și o durată lungă de exploatare.

LB 30 unplugged
De-a lungul anilor, instalațiile de foraj rotativ LB 25 și LB 30 și-au dovedit eficiența ca versiuni convenționale (cu motor termic). Noile versiuni unplugged cu baterii sunt identice ca posibilități de aplicabilitate, greutate sau transport; cu toate acestea, au avantajul suplimentar al lipsei emisiilor de noxe (zero emisii). Instalațiile de foraj pot fi utilizate în toate aplicațiile comune în domeniul fundațiilor speciale.

Datorită extinderii opționale a axei de foraj, utilajele pot fi desfășurate pentru a executa foraje cu diametre de până la 3,4 m. Suportul spate opțional și noul design al contragreutății modulare spate asigură o stabilitate mai mare și o durată de exploatare mai lungă. Pe lângă designul standard, ambele ustilaje sunt disponibile într-o versiune Low Head, cu o înălțime totală de 14,1 m, sau Ultra Low Head cu o înălțime de doar 7,7 m.

Pentru operarea pe baterii de acumulatori, cablul de încărcare trebuie doar deconectat de la sursa de putere, iar pentru o operare nelimitată, cablul va fi reconectat la sursa de alimentare a șantierului. Bateria este proiectată pentru un timp de lucru de 4 ore în operarea cu bare Kelly. Indiferent că lucrează alimentat de baterie sau conectat la o priză, performanțele de foraj ale utilajului rămân neschimbate.

MEq
By MEq mai 4, 2023 11:27