Versatil, în spaţii limitate

MEq
By MEq august 22, 2016 12:59

Versatil, în spaţii limitate

Kiesel Technology & Development Company (K-TEG), filială a Kiesel Worldwide Machinery GmbH, a dezvoltat robotul pentru demolări KMD-RDC22. Acesta este un vehicul special, fără emisii, acționat electric, ce poate fi utilizat în situații de risc, care altfel ar necesita personal numeros.

Cu o masă sub 2 tone, KMD-RDC22 (Kiesel Multi Demolition Robot) este soluţia ideală pentru demolări interioare şi lucrări solicitante de înlăturare a resturilor demolate. Mai mult decât atât, robotul poate lucra în spații închise deoarece motorul electric nu produce emisii. Robotul poate ridica sau schimba hidraulic toate ataşamentele și instrumentele necesare în câteva secunde și prin control de la distanță, graţie sistemului de cuplare rapidă Oilquick OQ40-5. Această funcție îi permite operatorului să rămână la o distanţă sigură faţă de zona de lucru, iar robotul nu e nevoie să părăsească acea zonă.

În ceea ce privește atașamentele, KMD-RDC22 poate rivaliza cu miniexcavatoarele convenţionale. Ataşamentele opționale includ freze Rockwheel, ciocane MTB și numeroase graifere Demarec. KMD-RDC 22 se califică pentru diferite aplicații, în ceea ce privește optimizarea proceselor de demolare, care pot fi foarte dificile sau chiar periculoase pentru muncitori, atunci când se desfăşoară în clădiri în pericol de prăbușire, în zone contaminate sau chiar în medii radioactive. În aceste situaţii, robotul poate fi echipat cu cameră video care să-i permită operatorului să-l controleze fără a ajunge în apropierea zonei periculoase.

În ciuda dimensiunilor sale compacte și a presiunii minime exercitate asupra solului, datorită greutății sale de sub 2 tone, robotul poate avea rezultate similare unui miniexcavator din clasa de 4 tone: zona de lucru a acestui utilaj versatil este surprinzător de mare. Poate lucra la o adâncime de până la 2,5 m sub podea, precum și la o înălțime de până la 4,5 m deasupra capului. În plan orizontal, robotul are o rază de 4 m, incluzând atașamentul. Datorită celor patru suporţi de stabilizare şi trenului de rulare ajustabil, robotul beneficiază de o stabilitate foarte bună. În anumite cazuri, acest lucru poate fi îmbunătățit prin utilizarea unei lame de stabilizare, folosită şi pentru înlăturarea resturilor de demolare.

Datorită trenului de rulare reglabil hidraulic, robotul poate fi redus la o lățime de doar 78 cm. Cu brațul retras, robotul are o înălțime maximă de 1,5 m, încăpând astfel chiar și pe uși înguste. Ulterior, lățimea căii de rulare poate fi extinsă la loc la un maxim de 1,18 m, pentru a asigura stabilitatea mașinii și a permite utilizarea unor ataşamente pentru demolare grele.

MEq
By MEq august 22, 2016 12:59