Doosan şi-a lansat propriul sistem telematic

MEq
By MEq martie 30, 2017 14:36

Doosan şi-a lansat propriul sistem telematic

Pentru a veni în întâmpinarea cererii tot mai mari în ceea ce priveşte monitorizarea flotelor de utilaje, comunicarea între utilaje, tehnologia inteligentă și echipamentele de monitorizare de la distanță, Doosan a dezvoltat sistemul wireless de management DoosanConnect, pentru gama sa de excavatoare, încărcătoare frontale și camioane articulate.

Sistemul este disponibil ca dotare standard pe toate excavatoarele de generaţie nouă Doosan Stage IV (de la 14 tone în sus), pe toată noua generație de încărcătoare frontale Doosan Stage IV și pe noua generație de ADT Doosan Stage IV.
Noul serviciu permite proprietarilor și dealerilor să monitorizeze de la distanță și să comunice cu utilajele Doosan prin intermediul interfeţei web a sistemului DoosanConnect. Disponibil, de asemenea, pentru montare ulterioară sub formă de kit, sistemul DoosanConnect este livrat cu un abonament de 3 ani gratuit, iar clienților li se atribuie un cont propriu, astfel încât să-şi poată gestiona utilajele din flotă cu ajutorul sistemului. Odată ce perioada de 3 ani expiră, clienții au posibilitatea de a achiziționa o extensie a serviciului.

Special conceput pentru gama de maşini Doosan
Sistemul DoosanConnect este special proiectat pentru gama Doosan, oferind informaţii despre performanţele maşinii în două feluri, prin satelit şi prin intermediul unei reţele mobile. Acesta include câteva elemente precum:
– O unitate GPS care monitorizează poziţia utilajului şi îi permite stabilirea unui perimetru delimitat (geo-fence) în care să se mişte, crescând astfel nivelul de siguranţă al maşinii;
– Un modem de date Q-Pro wireless ce transmite datele colectate de la maşină către website-ul sistemului telematic DoosanConnect;
– Antenă şi serviciu prin satelit care asigură legătura de comunicare atunci când utilajul lucrează în locaţii izolate, fără semnal celular de acoperire;
– Site-ul DoosanConnect care oferă clienţilor acces către numeroase rapoarte utile şi date importante despre maşină.

Sistemul telematic DoosanConnect permite managerilor de flote să alcătuiască un număr de rapoarte, inclusiv: starea flotei, detalii despre mașini, amplasarea mașinii, orele de operare, consumul de combustibil, timpul de inactivitate versus timpul de lucru, codurile de erori ale mașinii, sistemul de avertizare al motorului, istoricul de întreținere și utilizarea rapoartelor.

Sistemul poate lucra cu mai multe utilaje Doosan odată, din locații diferite, ajutând clienții să monitorizeze ratele de utilizare ale mașinilor, pentru a evalua dacă se foloseşte combinația potrivită de utilaje; de asemenea, poate ghida şoferii, ajutându-i să opereze maşinile cu o eficiență mai mare, dar și să localizeze alte mașini de schimb, în cazul apariţiei unor defecțiuni sau lucrări de întreținere – toate sub umbrela unor sisteme viguroase de protecție anti-furt și de recuperare după furt. Datele operaționale oferă, de asemenea, proprietarilor o bună cunoaștere a eficienței consumului de combustibil al mașinii și a modului de acţionare selectat în diferite aplicații.
Pe viitor, Doosan va continua să adauge funcționalități suplimentare la oferta DoosanConnect. Pentru a le face disponibile, actualizările de software vor fi transmise wireless către terminalul amplasat pe utilaj.

MEq
By MEq martie 30, 2017 14:36