Cel mai mare și mai productiv excavator pentru demolări la înălțime de la Volvo – noul EC750E HR

MEq
By MEq septembrie 19, 2018 14:30

Cel mai mare și mai productiv excavator pentru demolări la înălțime de la Volvo – noul EC750E HR

Noul excavator pentru demolări la înălțime EC750E HR de la Volvo Construction Equipment – cu o înălțime maximă de 36 m – poate fi ușor reconfigurat folosind extensii și diferite lungimi de braț pentru a deveni un utilaj multifuncțional, capabil să îndeplinească o gamă largă de sarcini pe șantier, inclusiv sub nivelul solului și sub apă.

Având ca bază de pornire excavatorul pentru uz general Volvo EC750E, modelul EC750E HR a fost substanțial reproiectat pentru aplicații de demolare la mare înălțime. Cel mai greu excavator din gama Volvo, EC750E HR este, de asemenea, printre cele mai mari excavatoare pentru demolări la înălțime din industrie, disponibil pentru piețele reglementate Stage IV / Tier 4 Final din Europa și America de Nord.

Flexibilitatea lui EC750E HR este dată de faptul că este oferit cu două seturi de braț de demolare la mare înălțime, precum și cu un set de braț de excavare cu extensie. Cea mai lungă configurație „high-reach” atinge o înălțime maximă la bolț de 36 m, putând lucra (la acea înălțime) cu o unealtă de 3,6 t. O a doua configurație „high-reach” are o înălțime maximă la bolț de 26 m, mașina putând folosi un atașament mai mare, de maximum 5 t. Nu în ultimul rând, setul de excavare cu extensie de 4,4 m permite o înălțime la bolț de 18 m. Aceste componente pot fi configurate ulterior astfel: straight-straight (pentru înălțime mare), straight-bent (pentru un centru de greutate mai bun și o zonă de lucru frontală mai sigură) și bent-bent (pentru lucrări subterane).

Cheia flexibilității lui EC750E HR este conceptul hidraulic modular patentat Volvo de îmbinare. Acesta utilizează un mecanism de blocare hidraulică cu două bolțuri pentru comutarea de la configurația „high-reach” la cea de săpat. Pe lângă îmbinarea modulară pe brațul de bază, există acum și o a doua articulație hidraulică modulară pe extensia de braț. Interfața de pe extensia de braț este aceeași ca pe brațul de săpare, permițând configurarea rapidă și sigură.

Având stabilitatea ca trasatură de bază a siguranței și performanței în aplicațiile de demolare la mare înălțime, EC750E HR are acum un nou tren de rulare. Special dezvoltat pentru segmentul de demolări, trenul de rulare este mai greu și mai lat decât cel al celui mai mare excavator Volvo, EC950E. Comparativ cu modelul EC750E pe care îl are la bază, trenul de rulare al lui EC750E HR este cu 0,5 m mai lung și cu 1 m mai lat – având un ecartament impresionant de 4,3 m. Iar dacă mai punem și cele 4 t suplimentare ale contragreutății, ce duc masa utilajului la 100 de tone, înțelegem că stabilitatea suplimentară oferită de masa și de lățimea sa mai mari îi conferă lui EC750E HR o bază solidă pentru performanțele sale.

Trenul de rulare retractabil de pe EC750E HR dispune de ansambluri ale șenilei ușor de îndepărtat și de capacitatea de autodemontare/reasamblare – ceea ce face deplasarea lui EC750E HR între șantiere relativ ușoară. În majoritatea piețelor, îndepărtarea setului de braț pentru demolare la înălțime, coborârea contragreutății și retractarea trenului de rulare, toate acționate hidraulic, sunt suficiente pentru a transporta utilajul. Nu doar ansamblul de șenile e ușor de îndepărtat, ci și contragreutățile, inclusiv cele suplimentare; ele pot fi coborâte într-o singură mișcare, datorită unui sistem hidraulic de demontare consolidat.

Volvo Care Cab este mediul perfect pentru demolări la înălțime. Geamurile mari (sticlă laminată) ale cabinei permit o bună vizibilitate a zonei de lucru. Confortabilă și spațioasă, cu comenzi la îndemână, cabina se înclină hidraulic la 30 de grade, reducând oboseala operatorului. În plus, sistemul de suprimare a prafului și camera video de pe brațul de demolare sunt standard. Tot în dotarea standard este și sistemul de control în timp real Total Moment Indicator. Senzorii de înclinație de pe braț și cei de presiune de pe cilindrul principal calculează încontinuu statusul momentului de sarcină. Informațiile sunt afișate grafic pe display-ul din cabină, transmițând operatorului avertismente vizuale și auditive atunci când raza de stabilitate este la limită sau depășită. Atât operatorul, cât și mașina sunt bine protejate; cabina dispune de un cadru de protecție FOG împotriva obiectelor în cadere (Falling Object Guard) și protecție la impact lateral (SIPS).

Gama High Reach demolition de la Volvo cuprinde trei modele: EC380E HR (masă operațională: 51 t; înălțimea max. la bolț de 23 m; masa max. a uneltei: 3 t); EC480E HR (masa: 63,5 t; înălțimea: 28 m; masă atașament: 3,5 t) și EC750E HR (masă operațională: 100 t; înălțimea max: 36 m; masă atașament de lucru: 3,6 t).

MEq
By MEq septembrie 19, 2018 14:30