Johe Deere a dezvoltat noul cap de recoltare H225E pentru eucalipt

MEq
By MEq martie 23, 2022 20:32

Johe Deere a dezvoltat noul cap de recoltare H225E pentru eucalipt

John Deere introduce noul cap de recoltare H225E pentru utilizare în plantațiile de eucalipt. Capul de recoltare special conceput pentru decojirea eucaliptului a fost proiectat pentru a fi utilizat pe harvesterele pe roți 1270G sau 1470G, de mari dimensiuni, echipate cu un braț de macara de 8,6 m, dar și pe harvestere pe șenile. Capul realizează o decojire excelentă dintr-o singură trecere gratie rolelor de antrenare Vario patentate.

Capetele de recoltare John Deere sunt recunoscute pentru productivitatea și fiabilitatea lor. Precizia excelentă a măsurării și ușurința întreținerii sunt calități apreciate de profesioniștii utilajelor forestiere. Capetele de recoltare John Deere sunt proiectate pentru a se integra perfect cu harvesterele John Deere. Sistemul hidraulic al harvesterului, automatizarea și proprietățile motorului îi permit capului de recoltare să aibă performanțe maxime.

H225E – excelent pentru recoltarea eficientă a arborilor de eucalipt
H225E este un cap de recoltare complet nou, conceput pentru recoltarea în plantațiile de eucalipt. Intervalul noului cap H225E este de 30-450 mm, iar diametrul optim conform metodei standard de evaluare a înălțimii unui arbore (DBH – diameter at breast height) este de 150-300 mm. Asigură o decojire excelentă dintr-o singură trecere și poate prelucra cu ușurință și arborii strâmbi. Utilizează aceeași supapă PEvo care se regăsește pe majoritatea capetelor de recoltare John Deere, precum și unitatea de ferăstrău SC100S, recent introdusă.

Cele patru cuțite mobile de fasonare, cuțitele fixe superioare și inferioare, împreună cu uneltele fixe de decojire din cadru și cu cele două role de antrenare asigură o decojire și o fasonare excelente, indiferent de diametrul arborelui. Durata lungă de exploatare a componentelor, traseele protejate ale furtunurilor hidraulice și ușurința întreținerii zilnice se adaugă fiabilității ridicate a lui H225E.

Noile cuțite de elagaj turnate sunt acum o caracteristică standard. Cuțitele turnate și designul lor aduc rezistență și durabilitate. Totodată, facilitează ridicarea buștenilor de la sol pentru prelucrare. Cilindrul brațului rolei de alimentare cu înveliș din oțel este bine protejat de seva și ramurile de eucalipt. De asemenea, lagărul cilindrului de înclinare a cadrului este protejat.

Specificații H225E:
• Masa: 1690 kg
• Diametrul max. de tăiere: 550 mm
• Deschiderea max. a rolei de antrenare: 550 mm
• Forța max. de alimentare: 21-26 kN
• Viteza max. de alimentare: 6-7 m/s

Supapa PEvo a capului de recoltare
Supapa PEvo a capului de recoltare H225E minimizează tendința de cavitație la diferite sarcini și, prin urmare, reduce stresul asupra componentelor. De asemenea, oferă performanțe excelente și control operațional. Supapa maximizează durabilitatea componentelor capului de recoltare, economia de combustibil și productivitatea.

Role de decojire Vario patentate, opționale
Cu rolele de antrenare Vario, decojirea arborilor de eucalipt este eficientă și se face dintr-o singură trecere. Modelul de suprafață patentat al rolelor de alimentare Vario și unghiul variabil al nervurilor rotesc trunchiul arborelui la viteze diferite, în funcție de diametrul lui. Acest lucru are ca rezultat o decojire maximă a arborilor de eucalipt. Datorită rolelor de antrenare Vario, aproape că nu se impune mișcarea dus-întors a trunchiului, iar calitatea decojirii este excelentă dintr-o singură trecere. Cu rolele de antrenare Vario, viteza de alimentare este mai mare la arborii cu diametre mai mici.

Măsurarea fiabilă și precisă a lungimii
Sistemul de măsurare are două arcuri separate, rezultând o măsurare fiabilă și precisă a lungimii. O mai bună protecție a lagărelor de măsurare a lungimii și poziționarea mai protejată a sistemului cu arc îmbunătățesc durabilitatea sistemului de măsurare.

Noua unitate de ferăstrău SuperCut 100S pentru toate capetele de recoltare John Deere
Începând din 2020, toate capetele de recoltare John Deere sunt dotate cu noua unitate de ferăstrău SuperCut 100S. Noua generație a unității de tensionare a lanțului de ferăstrău, împreună cu tensionarea automată a lanțului și blocarea mecanică a barei ferăstrăului îi conferă un plus de eficiență și fiabilitate. Detensionarea îmbunătățită a lanțului facilitează înlocuirea lanțului de ferăstrău. Noua unitate de ferăstrău permite o selecție mai mare în ceea ce privește motoarele de ferăstrău și barele de ferăstrău.

Obiective de design și un aspect nou
Dezvoltarea de produs și îmbunătățirile de produs aduse capului de recoltare H225E au fost realizate pe baza feedback-ului clienților din piața recoltării de eucalipt. Obiectivele de proiectare au fost ușurința în utilizare, durabilitatea, performanța, eficiența, traseele furtunurilor atent analizate și accesul ușor la punctele de service. Aspectul nou și modern a fost proiectat de BMW Design Works.

MEq
By MEq martie 23, 2022 20:32