Kit-urile pentru vreme rece Rokbak protejează productivitatea camionului în medii cu temperaturi scăzute

MEq
By MEq decembrie 13, 2021 18:59

Kit-urile pentru vreme rece Rokbak protejează productivitatea camionului în medii cu temperaturi scăzute

Prin echiparea camioanelor articulate RA30 și RA40 cu un kit Winter sau un kit Arctic, clienții Rokbak pot asigura o productivitate optimă și confort pentru operator în condiții de exploatare pe vreme extrem de rece.

Producătorul de camioane articulate Rokbak a anunțat două kit-uri de protecție împotriva frigului extrem pentru vehiculele sale articulate RA30 și RA40. „Avem numeroși clienți care operează în zone cu climă rece și, în ciuda provocărilor cu care se confruntă – de la ger la defecțiuni cauzate de oboseală – timpii de nefuncționare nu sunt o opțiune. De aceea am dezvoltat aceste kit-uri, pentru a oferi performanță, productivitate și fiabilitate de vârf din industrie pentru camioanele noastre, indiferent de condițiile cărora trebuie să le facă față”, a declarat Thomas Schmitt, managerul de asistență clienți Rokbak pentru Europa, Rusia și țările CSI.

Kit-ul Winter (de iarnă) protejează camioanele articulate care lucrează pe perioade extinse la temperaturi de până la -25°C (-13°F), în timp ce kit-ul Arctic permite o operare sigură la temperaturi de până la -40°C (-40°F).

La ambele kit-uri, camioanele sunt echipate cu un termoîncălzitor, care intră în acțiune atunci când motorul este oprit, circulând lichidul de răcire în jurul componentelor principale ale mașinilor. Acest sistem de încălzire, ce funcționează independent de motor, poate menține organele vitale ale unui camion la o temperatură stabilită ore întregi după terminarea zilei de lucru, asigurând o repornire fără probleme atunci când începe următorul schimb.

Tehnologia folosește un sistem de pornire-oprire ecologic care consumă doar cantități foarte mici de motorină, contribuind în același timp la un „consum neproductiv de combustibil” mai mic, la reducerea uzurii motorului și la reducerea timpilor de nefuncționare. Acest lucru minimizează impactul asupra mediului și reduce costurile de operare în general.

Sfaturi suplimentare
Pe lângă kit-ul de protecție împotriva frigului extrem, Schmitt recomandă clienților Rokbak să folosească combustibil specific, cu un punct maxim al temperaturii de tulburare de 6°C (10°F), deoarece motorina standard este predispusă la modificarea viscozității în condiții de vreme rece. Utilizatorii ar trebui să efectueze și inspecții regulate de întreținere.

Sistemele de răcire de pe camioanele Rokbak, în special rezervorul lichidului de răcire și furtunurile, ar trebui să fie inspectate săptămânal pe parcursul sezonului rece. Aceasta înseamnă mult mai mult decât simpla împiedicare a sistemul de răcire să înghețe; de asemenea, crește temperatura punctului de fierbere, limitează uzura de cavitație, previne coroziunea și lubrifiază etanșările arborelui.

„Asigurați-vă că sistemul de răcire este protejat corespunzător fata de intemperii și că lichidul de răcire din radiator este umplut până la capac. La temperaturi extrem de scăzute, raportul antigelul etilenglicol / apă ar trebui să fie de 60 până la 40, pentru a opri înghețarea apei și crearea de stres în motor”, a explicat Schmitt.

De asemenea, presiunea anvelopelor ar trebui verificată cel puțin o dată la două săptămâni, dar și pentru eventuale avarii (fisuri sau ciupituri). Îndepărtarea oricăror resturi, urme de ulei sau grăsimi de pe anvelope va ajuta la minimizarea uzurii și la prelungirea duratei de exploatare a acestora.

Un camion Rokbak depozitat pentru o perioadă îndelungată în timpul iernii, în mod ideal ar trebui adăpostit sau, cel puțin, anvelopele ar trebui protejate de intemperii cu un înveliș opac impermeabil. De asemenea, anvelopele trebuie blocate, astfel încât greutatea mașinii să nu se sprijine în întregime pe ele. Bateriile trebuie, de asemenea, depozitate într-un loc unde să fie protejate de temperaturi extreme – încercarea de a încărca o baterie înghețată o poate face să explodeze.

MEq
By MEq decembrie 13, 2021 18:59