Hiab lansează cea mai mare macara a sa: HIAB iQ.1188 HiPro de 110 tm

MEq
By MEq noiembrie 26, 2021 19:16

Hiab lansează cea mai mare macara a sa: HIAB iQ.1188 HiPro de 110 tm

În cadrul evenimentului de lansare de ieri (25/11), Hiab, membră a Cargotec, a prezentat macaraua de încărcare super-grea de 110 tm HIAB iQ.1188 HiPro, echipată cu noul sistem de control, ce oferă noi beneficii de productivitate și siguranță. Gama iQ este noua generație de macarale de încărcare HIAB bazată pe noul sistem de control SPACEevo, combinat cu telecomanda CombiDrive 4, utilizată pentru prima dată pe HIAB iQ.1188 HiPro.

HIAB iQ.1188 HiPro este cea mai mare macara HIAB de până acum, cu o rază mare de acțiune și o capacitate crescută de ridicare, fiind totuși ușoară si având un design compact. Oferă performanța unei macarale de încărcare de 110 tm, dar are dimensiuni similare unui model din gama de 90 tm. Aceasta înseamnă că poate fi instalată cu ușurință pe vehicule (camioane) cu 4 axe și încă lasă loc pentru sarcina utilă, contribuind astfel la reducerea costurilor și a consumului de combustibil. Raportul performanță-greutate este atins de noile profile de braț V12-Power.

„Clienții noștri doresc macarale mari care sunt potrivite pentru o varietate de sarcini, însă într-un design mai mic, pentru a crește flexibilitatea, a reduce costurile de operare și a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil. Suntem mândri că am lansat cea mai mare macara HIAB de până acum, având unele caracteristici tehnologice noi uimitoare, pentru a oferi performanță și funcții de siguranță de neegalat”, a spus Marcel Boxem, Director, Product Management, Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab. „HIAB iQ.1188 HiPro este primul model din seria iQ. care va stabili un nou standard în termeni de manevre precise și viteze mari, precum și setări personalizate care să îmbunătățească productivitatea. În același timp, noile funcții pe care le introducem fac operarea macaralei mai sigură ca niciodată pentru operator și împrejurimi”, a continuat el.

Noul sistem de control SPACEevo permite operarea precisă a macaralei chiar și la viteze mari. Este construit folosind o platformă tehnologică deschisă care permite actualizări continue. Macaraua este controlată de noua telecomandă CombiDrive 4 care oferă mai multe informații, având display-uri color mai mari, feedback haptic (vibrații) și o durată de viață extinsă a bateriei. Operatorul poate personaliza setări precum viteza și reacția macaralei. Dispune de noua tehnologie Confirm View care mărește siguranța prin identificarea poziției operatorului raportată la dispozitivele de calare, astfel încât aceștia se deschid doar dacă operatorul este poziționat astfel încât să vadă corect mișcarea lor.

Macaraua dispune de programul de stabilizare DLC-S. Cu ajutorul telecomenzii, operatorii pot simula capacitatea de stabilizare pe care o are macaraua într-o anumită poziție, cu stabilizatorii deschiși. Aceasta este o caracteristică excelentă pentru a planifica procesele programate de ridicare.
HIAB iQ.1188 HiPro dispune de conectivitate încorporată, astfel încât proprietarii să poată accesa HiConnect de la Hiab.

MEq
By MEq noiembrie 26, 2021 19:16