Noul Liebherr LBX 600 pentru construcțiile de pereți mulați

MEq
By MEq martie 25, 2024 22:11

Noul Liebherr LBX 600 pentru construcțiile de pereți mulați

Story Highlights

  • Liebherr
  • Liebherr LBX 600
  • Liebherr LBX 600 unplugged
  • slurry wall construction
  • graifer hidraulic HSG 5-18 C sau HSG 5-18 L

Related Articles

Liebherr lansează pe piață un nou utilaj pentru construcțiile de pereți mulați. Dimensiunea compactă a modelului LBX 600 îndeplinește cerințele șantierelor din zonele urbane. Versiunea unplugged (cu acționare electrică pe baterii) impresionează prin avantajul că are emisii zero. LBX 600 poate fi echipat cu cupe graifer mecanice sau hidraulice. Sistemul de braț modular permite trei versiuni diferite ale mașinii și un grad ridicat de flexibilitate.

Noul Liebherr LBX 600 pentru construcțiile de pereți mulați Cu LBX 600, noul utilaj purtător pentru construcția de pereți mulați, Liebherr-Werk Nenzing GmbH răspunde provocărilor speciale de pe șantierele urbane. Dimensiunea compactă a mașinii de bază combinată cu versiunea unplugged (pe baterii) permite lucrul chiar și în cele mai înguste spații și în zonele sensibile la zgomot. LBX 600 poate fi echipat și personalizat flexibil pentru a îndeplini cerințele de șantier, datorită unui sistem modular cu trei brațe diferite. Versiunea standard a utilajului are o înălțime totală de 17,8 m. Pentru aplicațiile cu limitări de înălțime (de ex. când lucrează sub poduri), se poate folosi versiunea de braț Low Head (de 11 m) sau Ultra Low Head (de 5,8 m). LBX 600 are un design îngust – mașina de bază poate fi deplasată între șantiere într-un singur transport, datorită trenului de rulare telescopic, la care ecartamentul poate fi redus la 3 m lățime.

Utilajul de bază nu este proiectat doar pentru lucrul cu graifer hidraulic, ci și graifer mecanic, datorită troliilor cu două ramuri, cu o tracțiune de 300 kN fiecare. În combinație cu graiferul hidraulic (hidrofreza) HSG 5-18, noul LBX 600 permite o operare foarte intuitivă, precum și corecții hidraulice ale alinierii graiferului (și, astfel, o verticalitate mai bună a șanțului).

Graiferul hidraulic este proiectat modular și are un corp de bază extrem de robust. După cum sugerează și denumirile (HSG 5-18 C și HSG 5-18 L), se pot executa pereți cu grosimi între 500 și 1800 mm, în funcție de compoziție. Termenul „C” (compact) reprezintă designul standard compact al versiunii cu Low Head a lui LBX 600, în timp ce corpul de bază al versiunii „L” (mare) este cu 2,5 m mai lung. Înălțimea totală rezultată a graiferului de 9,5 m și greutatea mare cu centru de greutate jos asigură o poziționare verticală mai bună, fiind avantajos când se execută pereți de dimensiuni mai mari.

Când se lucrează în condiții dificile de sol, execuția lucrării poate fi îmbunătățită prin creșterea greutății proprii a graiferului cu o greutate suplimentară de 4,4 t sau 6,5 t. Excavarea cu lungimi de 2500-3400 mm și adâncimi maxime de 80 m se face cu graiferul.

Graiferul este echipat cu un dispozitiv hidraulic de rotație, care permite alinierea graiferului în toate direcțiile și asigură o rotație de 180° rapidă și ușoară după fiecare ciclu de săpare. Forța mare a cilindrului de 1527 kN atinge o performanță imbatabilă chiar și în condiții extreme. Indicatorul nivelului de umplere de pe graifer asigură o productivitate ridicată pe toată durata aplicației. Greutatea maximă admisă de excavare (graifer, inclusiv capacitatea de umplere) este de 30 de tone.

Noul Liebherr LBX 600 pentru construcțiile de pereți mulați LBX 600 este disponibil atât în versiunea convențională (cu motor termic), cât și în versiunea alimentată cu baterie, LBX 600 unplugged. Ambele versiuni au date de performanță identice. O caracteristică excepțională a versiunii unplugged este nivelul zero de emisii. Utilajul nu produce gaze de evacuare și este extrem de silențios. Acest aspect este relevant în special în zonele sensibile la zgomot și este apreciat de personalul de la șantier.

Bateria este încărcată folosind o sursă electrică normală de șantier. Opoerarea poate continua normal în timpul încărcării. Indiferent dacă este branșat la sursa electrică sau nu, performanța și domeniul de aplicare rămân neschimbate. Liebherr oferă versiunile LBX 600 și LBX 600 unplugged ca pachet complet cu graifer hidraulic HSG 5-18.

Soluții digitale
Toate procesele de lucru pentru construcția pereților mulați pot fi înregistrate și vizualizate electronic folosind sistemul de înregistrare a datelor de proces PDE. Sistemul este operat și afișat pe ecranul tactil PDE din cabină. PDE înregistrează datele de operare din sistemul de control Litronic, precum și datele de la senzori externi.

Folosind soluția software MyJobsite, toate datele relevante de proces, datele mașinii și cele de șantier pot fi înregistrate, afișate, analizate, gestionate și evaluate într-o singură locație centrală. Datele colectate pot fi accesate prin intermediul unui browser web atunci când este activă o conexiune la internet. Cu datele PDE înregistrate, un protocol de lucru este generat automat ca dovadă a calității, imediat după finalizarea unui proces de lucru. Parametrii protocolului de acționare pot fi definiți și alocați în avans, ceea ce înseamnă economii însemnate de timp.

Sistemul LiDAT de transmitere a datelor și poziționare permite gestionarea parcului de utilaje Liebherr. Sistemul furnizează informații despre localizare, precum și despre operarea utilajelor; acestea includ poziția mașinii, timpii de funcționare și utilizare, consumul de combustibil și informații despre intervalele de service.

MEq
By MEq martie 25, 2024 22:11