Sennebogen eficientizează manipularea lemnului în depozite

MEq
By MEq septembrie 18, 2022 22:50

Sennebogen eficientizează manipularea lemnului în depozite

Story Highlights

  • Sennebogen
  • Green Efficiency Drive (GED)
  • Bosch Rexroth
  • timber material handler
  • excavator pentru manipularea materialelor
  • Pick & Carry
  • electric travel drive

Related Articles

Tehnologiile hibride nu sunt doar o modă, ci pot economisi semnificativ energie dacă sunt utilizate corect. Cu Green Efficiency Drive (GED), Sennebogen a dezvoltat o tehnologie de propulsie care reprezintă un sistem hibrid, cu o combinație de propulsie diesel și electrică. GED este o transmisie electrică pentru excavatoare de manipulare a materialelor, care este deosebit de utilă atunci când utilajele sunt concepute pentru operare continuă (de exemplu, în fabrici de cherestea sau depozite de bușteni). 735 GED economisește până la 30% energie, având aceeași performanță. Acest lucru nu numai că reduce semnificativ costurile de operare, dar utilajul este și mai dinamic și mai silențios.

Green Efficiency Drive este utilizat acolo unde este generată cea mai mare parte a cererii de energie – când se deplasează. Excavatoarele pentru manipularea materialelor se deplasează destul de mult, motiv pentru care aici există cel mai mare potențial de economisire.

Recuperarea energiei prin transmisie electrică
Soluția de sistem, bazată pe componente Bosch Rexroth, a fost dezvoltată în comun într-un produs comercializabil și a fost lansată de Sennebogen sub denumirea „Green Efficiency Drive”. Manipulatorul de materiale Pick & Carry 735 E este primul utilaj care conține această tehnologie în producția de serie.

În timp ce utilajul se deplasează în curtea depozitului, motorul diesel antrenează un generator, care produce electricitatea necesară pentru motoarele electrice. Pe decelerare, motoarele electrice se comportă ca generatoare. Adică asigură echipamentelor auxiliare energia necesară și eliberează motorul diesel. Energia recuperată poate fi stocată chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, mărind puterea de antrenare.

Un alt avantaj este că utilizarea componentelor moderne în sistemul electric reduce pierderile de căldură. Acest lucru poate economisi puterea motorului pentru răcirea sistemului și poate obține o dinamică de lucru mai mare.

Pe întregul ciclu de viață al produsului, 735 GED economisește până la 30% energie cu același nivel de performanță și, prin urmare, economisește costurile de operare și de service la scară largă. Redimensionarea corectă a motorului face posibilă economisirea consumului utilajului și, prin urmare, și a emisiilor. Vibrațiile și zgomotul sunt, de asemenea, reduse semnificativ – pentru o operare plăcută și silențioasă.

Datorită motoarelor electrice, excavatorul manipulator de bușteni 735 GED are, de asemenea, o capacitate de răspuns remarcabilă la deplasare și poziționare. Acesta se poate deplasa dinamic și precis.

MEq
By MEq septembrie 18, 2022 22:50