Noul excavator Yanmar ViO57-6 este mai compact

MEq
By MEq decembrie 11, 2017 18:27

Noul excavator Yanmar ViO57-6 este mai compact

Noul model ViO57-6 beneficiază de experiența Yanmar în dezvoltarea de excavatoare Zero Tail Swing. Încă de la inventarea conceptului ViO, în 1995, Yanmar este unul dintre producătorii de top în proiectarea celor mai compacte excavatoare. ViO57-6 este probabil cel mai compact excavator din clasa sa, oferind versatilitate în special în mediul urban, unde utilajele se confruntă cu probleme de spațiu limitat.

Dacă lungimea brațului a rămas de 2950 mm, forma sa a fost modificată radical, îmbunătățind forța de ridicare a lui ViO57-6 cu 10% și oferind o rază de rotație foarte compactă. Acest nou design reduce, de asemenea, greutatea structurii cu 40 kg și mărește stabilitatea utilajului. Structura brațului a fost consolidată pentru a spori durabilitatea și durata sa de viață. ViO57-6 beneficiază de protecție pentru cilindrii brațului și balansierului.

Structura în formă de X a șasiului asigură o rigiditate excelentă la torsiune. Cadrul este proiectat pentru o durabilitate maximă, iar toate componentele trenului de rulare au fost modernizate pentru a creste durata de viață a mașinii și a reduce TCO (costurile totale de proprietate). Acest nou design al trenului de rulare contribuie la creșterea stabilității lui ViO57-6 și la reducerea înălțimii utilajului (doar 2,54 m), ceea ce facilitează transportul.

Putere îmbunătățită
Noul motor mai puternic împreună cu pompa hidraulică îmbunătățită (+ 14%) și cu noua supapă de control cresc timpii de ciclu cu peste 10%. Motorul TNV de 48,4 hp cu injecție directă dispune de control complet electronic. De asemenea, este dotat cu turbocompresor pentru a îmbunătăți puterea, eficiența combustibilului și cuplul. Această alegere permite reducerea turației motorului cu 200 rpm și îmbunătățește drastic nivelurile de zgomot pentru operator și ceilalți lucrători.

ViO57-6 este echipat standard cu modul Eco, ce controlează eficient turația motorului (o reducere cu 300 rpm), permițând astfel un consum de combustibil foarte scăzut. Dispozitivul de decelerare automată – tot în dotarea standard – permite motorului să revină la ralanti dacă operatorul nu atinge manetele de comandă timp de 4 secunde. Performanțele de mediu (zgomot și emisii) și consumul de combustibil sunt chiar mai bune.

Operare ușoară
Echipamentul standard al lui ViO57-6 include un circuit hidraulic auxiliar. Acesta este acționat de o comandă proporțională situată pe joystick, ce adaptează debitul și direcția fluxului de ulei. În plus, circuitul dispune de un potențiometru care adaptează debitul de ulei la solicitarea optimă pentru fiecare atașament folosit.

ViO57-6 beneficiază de un motor care dezvoltă un cuplu cu 10% mai mare, îmbunătățind timpii de ciclu și productivitatea, în special în aplicațiile de nivelare. Utilajul standard include, de asemenea, o transmisie automată cu 2 rapoarte. Astfel, operatorul beneficiază automat cu cea mai bună soluție în termeni de viteză sau forță de împingere.

Confort
Yanmar a dezvoltat conceptul „Universal Design” care pune accent pe ergonomie. Asigurând un spațiu mai mare pentru picioare, confortul și siguranța operatorului sunt îmbunătățite. ViO57-6 oferă un mediu ergonomic de lucru, vizibilitate foarte bună și siguranță. Forma cabinei oferă operatorului vizibilitate de 360°, iar scaunul cu suspensie pneumatică are numeroase posibilități de reglare. Panoul de bord, dar și cotierele au fost reproiectate, pentru un plus de confort.

MEq
By MEq decembrie 11, 2017 18:27