Bauma 2022: Sennebogen lansează în premieră o macara pe șenile pe baterii

MEq
By MEq august 11, 2022 12:50

Bauma 2022: Sennebogen lansează în premieră o macara pe șenile pe baterii

Story Highlights

  • Sennebogen
  • macara pe senile cu brat telescopic
  • macara electrica pe baterii
  • sistem Dual Power Management
  • Sennebogen 653 E Electro Battery
  • Bauma 2022
  • battery-powered telescopic crawler crane

Related Articles

Sennebogen va prezenta, la expoziția internațională Bauma 2022, prima macara telescopică pe șenile electrică (baterii): 653 E Electro Battery. Noua macara de 50 t alimentată cu baterii combină avantajele tehnologiei bateriilor cu cele ale conceptului de macara pe șenile cu braț telescopic. Aceasta înseamnă că poate lucra complet fără emisii, rămânând însă flexibilă datorită sistemului Dual Power Management.

Dezvoltată în colaborare cu dealer-ul olandez Van den Heuvel, este prima macara pe șenile cu braț telescopic, alimentată de baterii, din gama producătorului bavarez. Prin contactul strâns al dealer-ului Van den Heuvel cu companiile olandeze de închiriere de macarale și cu companiile de construcții, cerințele pieței olandeze au fost puse în acest parteneriat de dezvoltare. Premiera oficială a produsului este programată pentru Bauma 2022.

Flexibilitate, cu sistemul Dual Power Management
Macaraua 653 Electro Battery poate lucra complet electric pe orice tip de șantier și pentru o perioadă nelimitată de timp. Acest lucru se datorează faptului că, la fel ca excavatorul manipulator pe baterii Sennebogen 817 Electro Battery, lansat la IFAT 2022, macaraua electrică 653 Electro Battery echipată cu un acumulator de 210 kWh poate fi operată atât în modul batery-only, cât și în timpul încărcării sale de la rețea. De îndată ce utilajul este conectat la rețea, sursa de alimentare este utilizată pentru activități de ridicare, iar surplusul de energie introdus în sistem reîncarcă simultan bateriile.

Astfel, în viitor, companiile de construcții vor continua să beneficieze pe șantier de flexibilitatea macaralei pe șenile telescopice, care se caracterizează prin mobilitate și manevrabilitate unică off-road – chiar și cu o sarcină în cârlig. În plus, vor putea combina asta cu avantajele tehnologiei de baterii dezvoltate de Sennebogen.

Emisii zero pe șantier
Macaraua 653 Electro Battery nu doar că nu folosește combustibili fosili, dar lucrează și cu mai puține vibrații și este mai silențioasă decât modelele similare cu motor diesel. Pe lângă amprenta pozitivă de carbon, utilajul are avantajul suplimentar al cerințelor reduse de service, deoarece procedurile de întreținere, precum înlocuirea uleiului de motor, sunt complet eliminate.

MEq
By MEq august 11, 2022 12:50